изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:40 EEST
ВЛАЧАТ ДЕЛОТО ЗА ИЗМАМИ В "ЕКАРИСАЖА"    
Ред и сигурност

Подсъдима се разболя и не се яви в съда. Липсваше и адвокатът Пламен Припърженски, който защитава част от ищците

Районният съд в Добрич отново не даде ход на делото за измами в добричкото предприятие "Екарисаж". Повдигнато е обвинение за три престъпления срещу бившата управителка Любима Михайлова и тогавашната главна счетоводителка Златка Бакърджиева, която вчера не се яви в съда, след като предостави болничен лист.



 

 Те ще отговарят за длъжностно присвояване и за две квалифицирани измами в големи размери, извършени при предварителен сговор помежду им. При сформирането на РМД-то са се възползвали, като са използвали неосведомеността на 11 лица от предприятието. Днес ощетените търсят своите права в съда, защото преди време не само, че са получили малък процент, но и с техни пари Бакърджиева и Михайлова закупили по-голям дял за себе си.

Сред присъстващите вчера не бе и Пламен Припърженски, който защитава част от ощетените. "Странно, но нашият адвокат го няма, без да ни информира. Защо? Делото е важно и той трябва да е наясно от кой лагер ще бъде. Или ще защитава нашите интереси, или другите" -  споделиха пред НДТ ищци. 

"Веднъж се разболя г-жа Бакърджиева, втория път - адвокатът, сега Бакърджиева пак е болна. Това дело се влачи от 1996 година - срам и позор" - каза Йордан Иванов.

"Искаме си парите, дето са ни окрали. През 1995 година дадохме по 100 000 лева, а те са внесли по 45-50 000. Това е доказано по документи пред съда и продължаваме още да се водим като в невиделица. Срамувам се да кажа на семейството си, че идвам на дело, просто се срамувам" - сподели възрастен мъж с бяла коса. На въпрос от кога не функционира Екарисажът, хората отговориха, че там в момента няма нищо и не работи от 2002/3 година. "Унищожено е, всичко е изнесено, машините и струговете също – няма нищо, всичко е изкарано, има само голи стени. Всичко са продали бе" - каза Симеон Стефанов Терзиев.

Някои от ощетените се оплакаха, че не само са измамени, но и след 35 години, както те казват "работа в мършата", не са взели последните си 6 заплати. Други се вайкат, че скоро трябва да се пенсионират, а от НОИ са им казали: „Вие нямате никакви документи при нас“.

Делото е насрочено да се гледа на 18 януари от 13 часа. НДТ

 


Сходни връзки

ВЛАЧАТ ДЕЛОТО ЗА ИЗМАМИ В "ЕКАРИСАЖА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди