изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:43 EEST
ЧЕТИРИМА ПИЯНИ ЗАД ВОЛАНА - ПИПНАТИ ЗА 11 ЧАСА    
Ред и сигурностЧетирима шофьори, седнали зад волана след потреба на алкохол, са установени в Добрич от полицейски служители на Първо РПУ само за 11 часа - от 7,10 часа до 22,10 часа на 13 декември.

Трима от водачите са от града, а един - от с. Стефаново. И четиримата нарушители са на възраст над 45 години.   Непосредствено преди да бъде спипан от полицаите, 48-годишен мъж, който карал автобус, предизвикал пътно-транспортно произшествие с леки материални щети.
Във връзка със случаите, сектор "Пътна полиция-КАТ" при областна дирекция "Полиция" в Добрич напомня на водачите, че управлението на моторно-превозно средство след употреба на алкохол се класифицира като изключително сериозно нарушение. Не са малко случаите, когато подобно безотговорно поведение от страна на водачи, употребили алкохол и седнали зад воланите на своите автомобили, завършва с тежки и трагични последици - както за самите нарушители, така и за други участници в движението.
В последно време има тенденция на увеличение на случаите, в които водачи карат след употреба на алкохол, коментира началникът на "Пътна полици-КАТ" в Добрич Жулиян Минев. Той допълни, че по празниците контролът ще бъде завишен и препоръчва на шофьорите да използват обществен или таксиметров транспорт, след като са се почерпили. Статистиката сочи, че от началото на годината до края на ноември в Добричка област с концентрация до 1,2 промила са установени 306 водачи, а с над 1,2 на хиляда - 295. За същия период на м.г. хванатите пияни водачи са били малко повече. До края на ноември с алкохол до 1,2 промила са спипани 326 водачи, а над 1,2 на хиляда - 357. Първите отнасят административно наказание, обясни шефът на КАТ. Шофьорите с над 1,2 промила обаче попадат под ударите на Наказателния кодекс, тай като това им провинение се квалифицира като престъпление. Те могат да бъдат лишени от свобода до 1 година. Като допълнителна превантивна мярка със съгласието на прокуратурата от м.г., когато установим водач с над 1,8 промила, го задържаме за 24 часа в съответното полицейско управление, припомни Жулиян Минев. Той посочи и друг проблем - неправоспособните водачи. До края на ноември в областта са засечени 675 такива. За същия период 641 шофьори са лишени от правото да управляват - за общо 2 660 месеца. Най-честата причина е именно сядането зад волана в нетрезво състояние. Като причина за тежките катастрофи пък алкохолът се нареждал на 3-4 място - след превишената и несъобразена скорост, отнемането на предимство и неправилните маневри. НДТ

 


Сходни връзки

ЧЕТИРИМА ПИЯНИ ЗАД ВОЛАНА - ПИПНАТИ ЗА 11 ЧАСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.29 секунди