изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:20 EET
Изборен туризъм и за евродепутати?    
Парламент
Два часа и половина продължиха дебатите по първото четене на два законопроекта за избиране на български представители в Европейския парламент, внесени от предишното правителство и от група народни представители от ОДС, предаде БТА.


Зам.-председателят на ПГ на ДПС Ремзи Осман каза, че е несправедливо да се дава право на човек да е кандидат за представител в Европейския парламент, а да няма право да избира, ако повече от 90 дни е останал в чужбина. По думите му това е противоконституционно. Веднъж завинаги трябва да се спре с една спекула - може ли на един български гражданин, който е в Истанбул, в Мадрид или във Вашингтон, да му отнемем правото да гласува и да да бъде избиран, след като те са български граждани по рождение, попита Осман. Според него има политически сили, които се притесняват от влиянието на ДПС. Осман каза, че ДПС е единствената политическа сила в българския парламент, която обединява всички етноси и във всички избирателни райони увеличава своите симпатизанти. Мирослав Мурджов (БНС) заяви, че ДПС е въвело нова мода в българския туризъм, която се нарича "изборен туризъм". Независимият депутат Павел Чернев заяви, че желанието е "ДПС да бъде едва ли не пета колона на една неевропейска държава в ЕП". Никой не иска да ограничи правото на глас по етнически или друг белег, на който и да е български гражданин, независимо къде живее, коментира Любен Дилов от ОДС. По думите му предвиденият срок за отседналост от три месеца е кратък. Яне Янев от ОДС предложи финансово поощрение от 50 лева за тези, които упражнят правото си на глас в изборите за евродепутати. Борислав Китов от БНС каза, че е по-добре да се въведе задължително гласуване и средствата от санкциите да отиват за здравеопазване.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Изборен туризъм и за евродепутати? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди