изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:26 EEST
ИМА ИЛИ НЕ НЕЩО ГНИЛО В "Е.ОН"...    
НовиниВ редакцията на в. "Нова добруджанска трибуна" постъпиха запитвания от читатели, касаещи работата на електроразпределителното дружество, които зададохме от тяхно име на пресслужбата на немското дружество.

След обявяването на нов телефон, вече не работи ли тел. 65-41-41, на който може да се проверява каква е дължимата сума за изтеклия вече месец? Това е само един от въпросите, които нашите читатели ни зададоха, след като вече близо месец се вият километрични опашки пред касите за плащане на електроенергия.
Защо на новите бележки, които се издават след заплащане на потребената енергия няма данни старо и ново показание и как ще се осъществява прозрачността на работа в такъв случай на дружеството?
Гражданка на Добрич видяла инкасатор в района на ул. "Вардар" на 6 декември. На въпрос от нейна страна - да не би да не е в ред електромерът й, инкасаторът отговорил, че няма проблем с електромера, а извършва засичане за декември, тъй като така е разпоредено. Нашата читателка пита каква ще й е сметката в такъв случай за декември, след като е засечена едва в началото на месеца и колко ще е сметката за януари, ако бъде засечена в края на месеца. "Пенсионерка съм и не бих могла да си позволя плащането наведнъж на големи суми и смятам, че не е редно ЕРП да прави това, което иска и да се поставя хората на колене" - сподели още нашата читателка. Може ли да се оповести кога е засичан месец ноември и кога декември? Може ли да се оповестява на какъв период от време се прави засичането на потребената енергия, питат още нашите читатели.
Ето какво отговориха на поставените питания от пресцентъра на "Е.он България": "Клиентите от град Добрич могат да се обръщат за информация на телефон 0 700 161 61 - на цената на един градски разговор. Както знаете, в момента въвеждаме нова информационна системa в областта на фактурирането, която ще даде възможност за генериране на фактури за потребителите, на които точно ще бъде оказан конкретният период, за който е отчетена, и съответно фактурирана, консумираната от тях ел. енергия. Това е фундаментална стъпка, която цели по-голяма прозрачност за нашите клиенти.
От месец декември 2006 година въвеждаме отчитане на електромерите от началото до края на месеца. Всеки клиент ще бъде отчитан на всеки 30 дни, като за отделните клиенти датите за отчет ще са различни, но ще покриват целия месец. Периодът на отчитане ще бъде точно отбелязан върху новите сметки и принципно няма да надвишава 30 дни. Възможно е през месец декември при някои клиенти да се наблюдава по-къс отчетен период, който ще бъде посочен в сметката им. В малко случаи може през този месец някои сметки да обхващат период на отчитане, който да надвишава 30 дни. Пример: Блок Х от кв. У ще бъде отчитан винаги на 3-то число и в неговите фактури ще бъде записано, че консумацията обхваща периода от 03.01.2007г. до 03.02.2007 година. Т.е. точно оказаното количество консумирана ел. енергия за конкретния оповестен в сметката отчетен период трябва да бъде заплатена. За друг блок в друг квартал датата на отчет ще е примерно 8-о число на всеки месец, т.е. в неговите фактури ще бъде записано,че консумацията, която се заплаща е за периода от 08.01.2007 г. до 08.02.2007 г. 
За всички просрочени сметки, включително и за неплатените до сега сметки за месец октомври, при заплащане на ел. енергията на касата, клиентите получават единствено квитанция - фискален бон за платената сума. Оригиналната фактура с данните за количеството на консумираната ел. енергия ще им бъде допълнително изпратена по пощата.
Фактурите за месец ноември 2006 година и всички фактури в бъдеще ще съдържат цялата информация, която и до сега е била подавана на клиентите. Освен това те ще съдържат и информация за точния период на отчитане, на базата на който е калкулирана и сметката.
В тази връзка "Електроразпределение Варна" и "Електроразпределение Горна Оряховица" уведомиха своите клиенти, че до 15 януари 2007 г. върху неплатените сметки няма да бъдат начислявани лихви и няма да се извършва прекъсване на електрозахранването на нередовни абонати.
Подробна информациа за графика на отчитане можете да намерите на електронната страница на ЕРД Варна: www.elraz-varna.com (Регионален център Добрич)".
 


Сходни връзки

ИМА ИЛИ НЕ НЕЩО ГНИЛО В "Е.ОН"... | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди