изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:34 EET
Зам.-министър Феим Чаушев пътува за Триполи, според неофициална информация    
НовиниТриполи. Според неофициална информация зам.-министър Феим Чаушев пътува за Триполи, предаде БНТ.
Той пътува за либийската столица, но няма да присъства утре в залата на съда. Очаква се съдебният състав на Наказателния съд да произнесе присъдите, вероятно заседанието ще е кратко.


В Либия са излизали публикации в последните дни в централните ежедневници, част от които са ужасяващи. Статия на първа страница гласи: “Делото с инжектираните със СПИН либийски деца – престъплението на века. То не бе извършено от Нерон, Чингизхан или Адолф Хитлер, а от българските медицински сестри, които се оказаха по-диви и кръвожадни. Те са престъпници и убийци, продали съвестта си на пазара на сатаната.”
Вестник “Ал Джамахирия”, отново на първа страница, задава въпроса: “Ами, ако либийска сестра беше заразила децата на България със СПИН.” Публикацията, писана от главния редактор, завършва с думите “Заявяваме на всички – кръвта на децата ни е скъпа. Децата ни не са паднали от Марс и кръвта им не е вода от канализацията. Престъплението на инжектиране на децата със СПИН е хуманитарна кауза на българските медицински сестри и всеки, който направи опит да се съмнява в каузата, носи отговорност като активен елемент в престъплението”.
Има и още цитати като: “Всеки, който не действа в координация и в сътрудничество с Великата Джамахирия, може да бъде третиран като активен участник в това престъпление”. Очевидно става въпрос за координирани публикации, защото част от термините се повтарят и са използвани едни и същи словосъчетания. В тези публикации няма позиция на официалните власти, а представляват само редакционни материали. По държавните телевизии нищо не е излъчвано.
Утре се очаква изключително затегнат полицейски режим и кордони при влизането в сградата на съда, както на журналистите, така и на адвокатите, за да се предотвратят евентуални ексцесии и безредици от страна на протестиращи. Роднините и децата, които са били на лечение във Франция и Италия, са се завърнали в Бенгази и вероятно, както се е случвало и друг път, с автобуси ще пристигнат от този град, който е на 1000 км от либийската столица, за да протестират.
Днес по-късно след пристигането на Феим Чаушев той ще има възможност да се срещне с журналисти, когато утре от 10 часа българско време трябва да започне заседанието.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Зам.-министър Феим Чаушев пътува за Триполи, според неофициална информация | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди