изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:31 EEST
УЧРЕДЯВАТ "ОБЩЕСТВЕН ФОНД ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕЦА"    
НовиниБлаготворителен концерт "Деца помагат на деца" ще се състои тази вечер в младежкия дом

Предстои учредяването на "Обществен фонд за лечение на деца", съобщи за НДТ Красимира Обретенова - председател на Сдружението на семейства с деца със специални нужди "Свети Мина". Идеята е на сдружението, а за самата организация и учредяването съдействат Ротари клуб и Лайънс клуб. Първите средства във фонда ще постъпят от благотворителния концерт "Деца помагат на деца", който ще се състои тази вечер от 18.30 ч. в залата на младежкия дом. Организатори на община Добрич, сдружение "Свети Мина" и младежкият дом. Впоследствие фондът ще се попълва с дарения и провеждането на различни благотворителни инициативи. Целта на фонда е да се насърчат обществеността и бизнеса да даряват средства за лечението на деца. Така ще се избегне унижението за семействата да молят за финансова подкрепа, коментира Кр. Обретенова. Фондът ще бъде структуриран като ще се използва схемата на Националния фонд за лечение на деца, но приспособено към регионалните условия.
В концерта тази вечер ще участват народната певица Галина Дурмушлийска, актьорът Валентин Андреев-Рафе, както и талантливи млади индивидуални изпълнители, деца от зоналната танцова организация "Алексия", детски клуб "Мариана", Фолклорният танцов ансамбъл "Добротица".
 


Сходни връзки

УЧРЕДЯВАТ "ОБЩЕСТВЕН ФОНД ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕЦА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди