изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:08 EEST
Потвърждаването на смъртните присъди на медицинските ни сестри в Либия е най-лошият сценарий, каза Николай Камов    
НовиниСофия. Потвърждаването на смъртните присъди на медицинските ни сестри в Либия е най-лошият сценарий, но той беше очакван. Надеждата е, че има възможност за обжалване. Това заяви пред репортер на Агенция “Фокус” лидерът на политическо движение “Социалдемократи” и народен представител от Коалиция за България Николай Камов. Според него поуката е, че българската държава трябва да вземе твърда позиция.

“Не мисля, че има каквото и да било пространство за политически спекулации. Сегашното правителство, а и предишното, направиха най-адекватните възможни демарши по този проблем, но Либия е Либия”, посочи Камов.
Той допълни, че подкрепя декларацията на парламента. “Всички държавни институции трябва да изработят ясна и твърда стратегия за защита на нещо, в което не само ние, а и целият свят е убеден. Медиците ни са невинни, но са попаднали в лоша ситуация на свръхполитизиран процес”, каза още Камов. По думите му след тази присъда позицията на България може да бъде втвърдена и това ще бъде напълно разбираемо за всички партньори, на които разчитаме да ни помагат в окончателното благоприятно развитие.
На въпрос защо и двата пъти смъртните присъди се произнасят в навечерието на християнски празници, Камов отговори: “Нарочно го правят и то съвсем умишлено. Това е време, което те очакват да няма адекватна реакция”.
Запитан поставя ли процесът в Либия под въпрос взаимоотношенията между двете държави, Камов отговори: “Не, но е много сериозен проблем между двете страни. Там има фигури, които могат да решат проблема не за дни, а за часове”.
Маргарита КОЛЕВА
 


Сходни връзки

Потвърждаването на смъртните присъди на медицинските ни сестри в Либия е най-лошият сценарий, каза Николай Камов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди