изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:53 EEST
ГЕРБ призовава да се отменят планираните празненства по повод членството на България в ЕС    
НовиниСофия. Сдружение ГЕРБ призовава правителството и институциите в страната да отменят плануваните празненства по повод присъединяването на България към Европейския съюз. Това заяви зам.-председателят на сдружението и председател на партия ГЕРБ Цветан Цветанов.

“С това не искаме да омаловажаваме факта, че ставаме пълноправен член на голямото европейско семейство, а да алармираме евро-атлантическата общност, че, според нас, в момента няма нищо по-важно от това правителството, политиците, всички институции и цялото гражданско общество да сторим и невъзможното, за да помогнем на нашите сънародници”, посочва се в декларация на ГЕРБ.
“Дойде времето гражданите да изразят окончателно своята позиция и своето несъгласие не само с несправедливите присъди, а и с неадекватните действия на своите управници. Минаха осем години, смениха се три правителства, чиито представители ни убеждаваха, че водената от тях „тиха” дипломация дава своите плодове и тези пет български майки скоро ще бъдат в родината си, при децата си.
Къде са сега въпросните български политици, прекарали по-голямата част от мандата си в самолетите между София и Триполи? Защо не излязат пред обществото и да обяснят какво са направили за защитата на Нася, Валя, Валентина, Снежана и Кристияна.
Институциите шумно се провалиха в „тихата” си дипломация. Затова единствената възможност и надежда, останала на нашите сънародници, е гражданското общество в България. Нека изразим своето несъгласие, нека привлечем вниманието на световни политици и институции, след като българските не могат да ни защитават.
В навечерието на Международния ден на солидарността между хората – 20. 12. 2006 г., ГЕРБ ще се обърне за съдействие към всички международните правозащитни организации”, пише още в декларацията.

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

ГЕРБ призовава да се отменят планираните празненства по повод членството на България в ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди