изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:45 EET
Борис Велчев: Ще съдим мъчителите на сестрите    
НовиниСофия. Ще бъде заведено дело срещу мъчителите на българските медицински сестри. Това обяви главният прокурор Борис Велчев преди извънредното заседание на Висшия съдебен съвет, предаде репортер на Агенция “Фокус”. По думите на Борис Велчев – тази идея никога не е била подценявана и след днешното решение на съда българската страна няма на какво да се надява.


“Това, което днес стана в Либия, доказа, че делото няма нищо общо с доказателствата и с правото”, бе категоричен главният прокурор. Борис Велчев обясни, че познава доказателствата по делото и в тези доказателства няма нищо, на което да се основава днешната присъда.
“Колкото и да е парадоксално, в днешния ден има и нещо положително: Сложихме край на едно двуличие и двуличието се изразяваше в очакването ни, че има справедливост в един съдебен процес”, каза Велчев. Той обясни, че сега проблемът минава на политическа плоскост, където трябва да бъде решен. “Вярвам, че либийската страна направи днес един огромен морален компромис, допускайки на смърт да бъдат осъдени невинни лица, но продължавам да не вярвам, че е възможно тя да се съгласи да бъдат изпълнени присъдите”.
Борис Велчев каза още, че не знае каква е цената на свободата, но българската страна не може да се поддаде на никакъв рекет. “За мен е изненада, че процесът се пренася отново пред Върховния съд”, каза още той. Според Борис Велчев – нито един либийски съд няма да произнесе решение, различно от днешното. Трябва да се работи в посока – помилване от страна на полковник Муамар Кадафи. Борис Велчев каза още, че оттук нататък политическият натиск от всички трябва да бъде много по-голям.
Галина ГИРГИНОВА

 


Сходни връзки

Борис Велчев: Ще съдим мъчителите на сестрите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди