изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:49 EEST
ДНЕС СТАРТИРА АКЦИЯ "СПАСИ ПЕШЕХОДЕЦ"    
Ред и сигурностОт днес стартира полицейска акция "Спаси пешеходец", която се провежда на територията на цялата страна, съобщи на брифинг началникът на "Пътна полиция-КАТ" към областна дирекция "Полиция" в Добрич Жулиян Минев.

 Той обясни, че с настъпването на есенно-зимния сезон пътните произшествия с пешеходци нарастват два пъти. Това се дължи на метеорологичните условия, най-често жертвите и пострадалите са възрастни хора, които ходят с тъмни дрехи. Те са най-уязвими между 17 и 20.30 часа, когато е тъмно и видимостта е намалена. Най-честите причини са несъобразената скорост на водачите на леки автомобили и неправилното пресичане на пешеходците. 
Акция "Спаси пешеходец" ще продължи до 20 януари. През този период на пешеходците ще се разяснява кога поведението им е рисково, ще им се дават указания за правилно движение, каза инспектор Румен Стоянов от "Пътна полиция-КАТ". За Добричка област са получени 350 светлоотразителни елементи, които ще бъдат давани на рискови пешеходци. Те вече са раздадени на полицейските управления.
Статистиката сочи, че от началото на годината до момента в областта са загинали 3 пешеходци, а 25 са ранени. През миналата година само в Добрич убитите пешеходци са били 8. С около 30 са намалели тежките катастрофи в Добричка област от началото на годината, съобщиха още от КАТ. Загиналите са със 7 по-малко в сравнение с м.г., а ранените - с 33 по-малко. НДТ

 


Сходни връзки

ДНЕС СТАРТИРА АКЦИЯ "СПАСИ ПЕШЕХОДЕЦ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди