изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:49 EEST
ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ СЕ СЪБРАХА НА СРЕЩА ЗА ЕВРОФОНДОВЕТЕ    
НовиниРаботна среща на секретарите на читалища от Добричка област се проведе вчера в областната администрация. Тя бе на тема "Европа и ние. Мястото на читалищата в усвояването на средства от еврофондовете" и бе организирана от Регионалния експертно-консултантски и информационен център "Читалища"  и областния управител.

Срещата бе открита от зам.-областния управител д-р Евгения Георгиева. В своето приветствие към участниците тя изтъкна, че читалището е създадено във време, когато е трябвало душата на българина да оцелее. Присъстваха още зам.-областните управители Сияна Фудулова и Михаил Стоев, както и Чавдар Корсемов - председател на Националното сдружение на читалищните дейци.
М. Стоев говори за Националната референтна рамка - България в ЕС. Потенциални ниши за читалищата в оперативните програми. Кратки анотации бяха направени от експертите от областна администрация инж.Людмила Иванова - за Оперативната програма за развитие на човешките ресурси /възможности и предизвикателства/, и Левент Назим - за Трансграничното сътрудничество /състояние и перспективи/. Председателят на читалищното настоятелство на НЧ "Йордан Йовков" Юлия Дрекова говори за "Новата роля на читалищните библиотеки като информационни центрове". Състоя се и дискусия по проблеми, свързани с ролята и функциите на читалищата в обществения живот на общините, връзките им с институциите по места, на областно и централно ниво, предложения за подобряване на диалога. Идеята  е това събиране да постави началото на поредица от подобни форуми през 2007 г., съобщиха от областната администрация.
 


Сходни връзки

ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ СЕ СЪБРАХА НА СРЕЩА ЗА ЕВРОФОНДОВЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди