изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:34 EEST
ДА СПАСИМ МАЛКАТА ДАРИНА    
Общество

ИСКАМ ДА КУПЯ ЖИВОТА НА СЕСТРА СИ!
Моля помогнете.

С тези думи завършва писмото си в сайта направен за малката Дарина сестра и Лора. Тези думи могат да разтопят и най-студеният лед на земята и да накарат да изтръпне и най-безсърдечния човек родил се някога на тази земя.



3 годишната Дарина страда от тежка форма на левкимия. За да се излекува е необходимо да и се присади костен мозък. Както сами се досещате тази операция е доста скъпа и не е по силите на едно обикновенно българско семейство. За това семейството се обръща за помощ към всички, които могат да помогнат на малката Даринка да оздравее. Кой с каквото може. Може дори банери да се сложат в сайтовете, които се четът в интернет пространството. Сайтът на който се намират снимки, диагнози, епикризи и всичко необходимо е с адрес http://www.save-darina.org/content/view/13/28/lang,bg

Ето писмото на Лора - сестрата на Дари.

 Това е моят разказ и дано той се превърне в история, пълна със спечелени битки.

    В рамките на два месеца, животът ни сблъска с един от най-страшните си образи. На 06 октомври 2006 г. сестричката ми Дари бе приета по спешност, поради висока температура, отпадналост и болки в ставите в университетска болница „Света Марина” гр. Варна. Редица предполагаеми диагнози ( остър пилонефрит, Австралийски синдром, реактивен артрит) постепенно се претопиха в съмнение за заболяване на кръвта. Многобройните пункции (проби от костния мозък в гръбначния стълб и тазобедрената става) сглобиха коварната картина и потвърдиха , че сестра ми страда от остра нелимфобластна левкемия-М5. 

    "Сама по себе си левкемията притежава много разновидности, но с общи симптоми . При това заболяване се установява усилено образуване на гранулоцити /левкоцити/ както в костния мозък, така и в черния дроб и далака. Характерно за болестта е
10-100-кратното увеличение на клетките от левкоцитно-гранулоцитния ред, както в костния мозък, така и в кръвта. В началото преобладават оплаквания от лесна умора, загуба на апетит, гадене, тежест в лявото подбедрие. Появяват се костни болки поради разрастване на костния мозък и усиленето кръвотворене. Болните отслабват до измършавяване поради повишена обмяна.”

    В случая на Дарито, ракови клетки са се натрупали в кръвта и костния мозък.След консултация с медици, отговорът на всички беше един: „Вашата разновидност е много рядко срещан случай, който в 75% от случаите завършва трагично. И все пак има лечение”
За жалост в България специалистите нямат богат опит. Като алтернативен вариант остават клиниките в чужбина.- Франция, Израел, Германия.

    В момента на Дарито е назначен курс – химиотерапия. У дома на всички ни бяха обяснени последствията след подобно лечение. Не успяхме да се подготвим за ужаса, който се стовари след първия етап на химиотерапия. Неописуема е гледката през каква огромна метаморфоза е преминало тялото на това малко човече.

    Кризата , в която се намираме аз и семейството ми, кошмарът , който изживяхме в дните на чакане , накараха в мен да пропищи онази част от съзнанието ми, която събра сили и пое инициативата да нададе горещ зов за помощ :


     Искам да купя живота на сестра ми! 

    Моля, помогнете !

    Лора

Новините, които пишем и които следим всеки ден няма да струват пукната пара, ако няма кой да ги чете. За това нека помогнем на един човешки живот било то дори само с разпространението на банер в сайта ни или в някой форум. Нека помогнем на едно от многото деца, за да види живота такъв какъвто е и нека да спрем вятъра, който иска да угаси крехкото пламъче на току що запалената му свещичка на живота.
 

Нека помогнем на Дари!!!

 


Сходни връзки

ДА СПАСИМ МАЛКАТА ДАРИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди