изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:53 EET
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалото  денонощие  на територията обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са  регистрирани 2 престъпление.


   
      На 20 декември 2006 година, във Второ РПУ - Добрич, е получено съобщение от с. Смолница, общ. Добричка, за това, че през нощта на 19/20 декември 2006 година, неизвестно лице е влязло в стопанска постройка в района на селото и е извършило кражба на 5 прасета.
  По случая работят служители на Второ РПУ - Добрич, провеждат се активни оперативно издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние.
  Образувано е досъдебно производство.

   През  денонощието на територията обслужвана от ОД "Полиция" - гр. Добрич, са регистрирани 2 пътно-транспортни произшествия с материални щети по автомобилите. Съответно по едно пътно - транспортно произшествие са регистрирани на територията на гр. Добрич и на територията на общ. Балчик.

  На 20 декември 2006 година, около 23.50 часа,  в района на гр. Тервел, от служители на полицията е установен 19 годишен неправоспособен водач  на лек автомобил от гр. Добрич, който е управлял след употреба на алкохол над 1.2 промила на хиляда. Техническото средство с което е изпробван водача е отчело 1.75 промила на хиляда.
   Материалите по случая се подготвят за бързо полицейско производство, тъй като деянието му е визирано като престъпление в НК.     Водачът е задържан за срок от 24 часа в РПУ.
    
  Поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич не са участвали в гасенето на  пожари и аварийно спасителни работи. 
  

 НА  ВНИМАНИЕТО НА ЖИТЕЛИТЕ ОТ ОБЛАСТ ДОБРИЧ !
 През м. декември 2006 година в сектор "Икономическа полиция" при ОД "Полиция"- гр. Добрич са регистрирани случаи при които  лица, чрез въвеждане в заблуждение се  опитвали да отнемат от възрастни  граждани на гр. Добрич и областта различни парични суми.
  С цел да се предпазят гражданите от подобен род измами, ОД "Полиция" - Добрич си позволява за пореден път да запознае гражданите със схемата по която най - общо действат измамниците. Използвайки телефонният указател на дадено селище, извършителят на престъпното деяние се свързва по телефона със случаен гражданин на когото се представя за роднина, който живее в далечен град, приятел с когото отдавна не са се виждали или бивш колега. Използвайки богат репертоар от заблуди, измамника прави всичко възможно да убеди гражданина, че  именно той е лицето за което се представя. Усещайки, че е успял да стори това, веднага преминава към следващият етап на престъпният си замисъл, а именно да иска пари. Парите са му необходими във съседен град по "спешност" за  сключване на изключително изгодна сделка; за закупуване на стоки или други подобни нужди. Исканите суми варират от няколко стотин до няколко хиляди лева. За да избегне директната среща, измамника обикновенно заявява на потърпевшият гражданин, че поради неотложен ангажимент не може да дойде лично да вземе исканата парична сума и за това ще изпрати за парите доверено лице. При евентуално даване на пари, телефонната връзка между измамника  и потърпевшият гражданин незабавно прекъсва.
  Във връзка с  описаната престъпна схема, ОД "Полиция" - гр. Добрич препоръчва на гражданите следното:
  ~ Бъдете изключително внимателни при телефонни обаждания, когато лицето срещу вас започва с изразите: " Познай кой ти се обажда ? " , " Не ме ли позна ? ", "Забравили братовчедите си? " и ли други подобни. Имайте в предвид, че в този момент измамника очаква да споменете някакво име за да заяви, че е именно той.  
  ~ В никакъв случай не предоставайте парични суми след подобни телефонни обаждания, без да извършите необходимата насрещна проверка и напълно да се убедите,че лицето което ви се обажда е ваш роднина или познат.
  ~Ако все пак се опитат да ви измамят по гореописаният начин, незабавно  се обадете в полицията на тел. 166  и съобщете всички обстоятелства около случая.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди