изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:45 EEST
"ДЯДО КОЛЕДА, ИСКАМ МАМА И ТАТКО"    
КоледаРождество Христово е топъл празник. Тогава цялото семейство се събира около масата, меката светлина на свещите озарява лицата, обичта грее от всяка дума и всеки поглед. На Коледа сякаш с магическа пръчица някой ни прави по-добри, по-спокойни и усмихнати. Повече готови да даряваме обич на хората около нас - нещо толкова важно, за което напоследък май забравяме.

Колко би било хубаво, ако за всички Коледа е такава - семейна, топла, сърдечна, изпълнена с щастие и радостни чувства! А дали тя е точно такава за децата без родители?!
Всъщност на Коледа и те са щастливи - идват много гости и спонсори, затрупват ги с подаръци и лакомства... Атмосферата е празнична, персоналът в домовете се старае да ги обгради с внимание и грижи. С нетърпение малчуганите очакват снега, украсяването на елхата, боя със снежни топки, пързалките и т.н. А и този така обичан белобрад старец с огромния чувал с изненади... В посланията си до него те пишат същото, както и всички останали деца - кукла, кола, джиесем, радио със слушалки и какво ли още не.
Но... има една разлика. Децата без родители искат Дядо Коледа да им донесе мама и татко.
В този празничен брой НДТ публикува писмата и желанията на няколко деца от дом "Дъга" в Добрич. Далеч не желаем с това да навяваме тъга и мрачни мисли. А от все сърце да поискаме от онзи дето прави вълшебствата на Коледа всички деца по света да си имат мама и татко. 

"Мили, Дядо Коледа,
аз преди бях много лош и бягах от Дома. Обещавам да стана добър и никога повече да не бягам, ако ми донесеш радио със слушалки. Чакам те."
Нурдин

"Здравей, Дядо Коледа!
Искам да ти кажа, че с нетърпение очаквах да дойде зимата, защото има сняг и много, много други забавления. И много исках да ти кажа, че нямам много често шестици. Обещавам следващата година да бъдат повече.
Много бих искала да получа за Коледа подарък - мама и татко, които да ми купят джиесем и колело. Когато дойдеш, ще те поздравя със стихотворения.
Идвай по-скоро!"
Джейлян

"Здравей, Дядо Коледа!
Пожелавам си да ме вземат моите родители завинаги, а не през почивните дни само. Искам да ми донесеш подарък - кукла с двойно управление. Очаквам те!"
От Елисавета! Дом "Дъга"!

"Аз съм виждал Дядо Коледа. Красив е. Искам да ми донесе играчка-пистолет. Коледа е хубав празник, тогава всички хора се веселят. И се смеят, когато ги снимат. Аз искам хората да не се бият и да не бъдат тъжни."
Латин, 7 г.

"Искам Дядо Коледа да ми донесе футболна топка. Аз съм го виждал - той е с червен костюм, черни ботуши, колан, бели мустаци и червен калпак. За да донесе подаръци на децата, те трябва да бъдат послушни. Аз съм послушен."
Енгюнал, 7 г.

"Дядо Коледа идва през зимата и носи подаръци. Аз искам да ми донесе джиесем. По него ще се обадя на полицаите."
Стефан, 6 г.

"Аз съм послушен и си уча уроците. Искам касетофон. На него ще пускам музика. Освен това, много искам Дядо Коледа да ми донесе мама и татко. Аз ще му изпея песнички и ще му кажа стихчета."

 


Сходни връзки

"ДЯДО КОЛЕДА, ИСКАМ МАМА И ТАТКО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди