изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:46 EET
Соломон Паси: Либия иска около четвърт милион долара за заразено дете    
НовиниСофия. Присъдите на българските медицински сестри бяха произнесени не за да бъдат изпълнени, а впоследствие да бъдат спазарени. Това каза председателят на Комисията по външна политика Соломон Паси след съвместното заседание на неговата комисия и Комисията по правата на човека и вероизповеданията, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Соломон Паси каза още, че първоначалната сума, която либийската страна е поискала, е била десет милиона долара на заразено дете. В момента обаче исканата сума била около четвърт милион долара на дете. Според Паси не се жалят сили за постигане на най-добрия резултат от делото срещу медицинските сестри. Бившият външен министър посочи, че в Европейския съюз има разнопосочни мнения във връзка с по-нататъшната политика по отношение на Либия. Част от държавите в Евросъюза смятали, че по-твърдия курс ще доведе до по-добър резултат. По-голямата част от страните-членки на съюза са на мнение, че с по-твърда политика нищо няма да се постигне.
“Диалогът и дипломацията са тези, които ще спомогнат за благоприятното решение на проблема” – бе категоричен Соломон Паси. По отношение на обвиненията за некомпетентност на екипа на Външно министерство, който се занимава с процеса в Либия, Соломон Паси заяви, че в този екип са най-професионалните дипломати на българската страна.
Соломон Паси обясни още, че българското правителство предприема все по-активни стъпки в диалога с партньорите от Съединените щати и Европейския съюз по отношение на процеса в Либия и въпреки че българската страна е дълбоко неудовлетворена от присъдата, това не било последната стъпка в процеса.
Мария СТАЛЯНОВА
 


Сходни връзки

Соломон Паси: Либия иска около четвърт милион долара за заразено дете | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.34 секунди