изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:15 EEST
ПРЕЗ 2006 ГОДИНА ИНВЕСТИЦИИТЕ ЗА СПОРТ В КАВАРНА БЯХА НАД 1 МИЛИОН ЛЕВА    
Коледа

Това заяви в интервю за НДТ кметът на Каварна Цонко Цонев



- Господин Цонев, каква беше спортната 2006 година в Каварна?

- Определено мога да кажа, че изпращаме една година, която в спортен план беше по-успешна от предходните. Успяхме в областта на материалната база да ремонтираме основно спортната зала, изградихме по-мощно футболно игрище, изградихме игрище с изкуствена трева, ремонтирахме и поставихме пейки на стадиона, електрическо табло, навес над ВИП-ложите, успяхме да си възстановим собствеността върху басейна с олимпийски размери в Каварна. Ремонтирахме и него основно. Това са инвестиции за над един милион лева, а иначе - в спортно техничен план отборът на Калиакра добре завърши годината. Вече насоката е правилна за развитието на клуба и мисля, че догодина ще се почувстват още по-добри резултати. В областта на хандбала дамският ни тим е в „А” група, а волейболният състав се представя добре. Достойно името на града ни защитиха още състезателите от спортовете кикбокс, тенис на маса, тенис на корт, шахмат и корабомоделизам. Каварна дава възможност на младите да се развиват в спортна обстановка, вместо да се занимават с други неща, които не са за препоръчване. Имаме над 15 регистрирани клуба, в които хора от всички възрасти могат да се занимават със спорт. Тази година беше добра! Щом се пълни стадионът, значи хората са доволни.

- Каква очаквате да бъде 2007 година?

- Ще направим още подобрения на материалната база. Ще сложим осветление на стадиона по европейските стандарти и изискванията на УЕФА. Ще бъде направена козирка над всички седящи места за феновете на стадиона. Предстои ни довършване на помощното игрище. Ще бъде изградено помощно футболно игрище до басейна и така ще затворим цикъла. Очакваме по-големи успехи във всички спортове, които ще развиваме. Отборът ще бъде подсилен.

- Добрата материална база привлича ли професионални състезатели да се подготвят в Каварна?

- Това е основната ни цел. Колкото повече състезатели и отбори тренират при нас, толкова по-бързо ще бъдат възвърнати инвестициите, които правим. Каварна е едно от предпочитаните места за подготовка на бадминтонисти. През тази година при нас тренираха и националките ни по волейбол. Градът ни е предпочитан за занимания от състезатели от различни видове спорт. В Каварна тренират не само български спортисти, но и чужди. Догодина очаквам повече отбори. Добрата база ще ни даде възможност да развиваме спортния туризъм.

 


Сходни връзки

ПРЕЗ 2006 ГОДИНА ИНВЕСТИЦИИТЕ ЗА СПОРТ В КАВАРНА БЯХА НАД 1 МИЛИОН ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди