изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:53 EEST
"ХАРЕСВАМ СТРАНАТА ВИ, МОРЕТО И БРЕГА"    
Коледа

Сподели Мартин Верити, който е толкова влюбен в страната ни, че от октомври, вече заедно със семейството си, живее в село Оброчище



Семейство Вертити е от Йоркшир. Вече три месеца живее в България. Мартин и съпругата му Алисън са идвали четири пъти в България, като са били в София, Пловдив, Бургас, Поморие, Несебър, Варна, но след като виждат северното Черноморие, остават запленени и така стигат до решение да си купят къща в близост до морето и Албена. Така вече от октомври семейство Верити има къща в добричкото село Оброчище.

"Харесахме със съпругата ми страната ви, как живеят хората, брега и морето. Тук е много спокойно. При нас, в Англия, животът не е такъв, всички са много забързани и нервни. Категорично сме решили да останем в България. Дори дъщеря ни Холи, която е на 14 години, ходи вече на училище и учи български."

Холи вече има свои приятели, но въпреки всичко споделя, че тук е по-трудно, защото още не знае добре езика. "Не ми харесва също, че тук младите не правят толкова шашави неща, като в Англия, но пък харесвам "Макдоналдс" - той е същият като в Англия" - казва Холи.

Мартин, който е и най-приказливия в семейството, бърза да добави още, че на всички много им допада българската кухня. "Салатите, които правят българите, са много хубави. Не ми харесва обаче, когато в заведение, след като разберат, че съм британец, сметката ми веднага скача с 40 %" - казва Мартин.

Все още Мартин и Алисън се изненадват от постоянното присъствие на полицаи по пътищата ни. "У нас, в Англия, не можеш да видиш полицай. Ще те спрат само, ако си направил нарушение, а тук, щом видят колата ми с британски номер и... веднага палката" - казва Мартин.

За първи път семейство Верити ще посрещне Коледа и Нова година у нас, като тази година те ще спазят английската традиция - на трапезата ще има пълнена пуйка с плодове, а Дядо Коледа ще сложи подаръци в чорапчета, споделя Алисън, и добавя, че за следващата година обезателно ще приготви нещо от българската кухня. НДТ

 


Сходни връзки

"ХАРЕСВАМ СТРАНАТА ВИ, МОРЕТО И БРЕГА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди