изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:01 EEST
НАПРАВЕТЕ КАРИЕРА ЗА 12 МЕСЕЦА!    
КоледаАко наистина искате да направите кариера, тогава началото на годината е подходящия момент да започнете с подготовката - успехът винаги е резултат на добре подбрани средства и стратегии. Ето - стъпка след стъпка, какво трябва да направите, за да реализирате целите си:

Януари – изяснете идеите си и поставете целите си

Първото нещо, което трябва да направите, е да си поставите ясни цели, вслушвайки се в истинските си желания и интереси. "Всеки от нас носи дълбоко у себе си някакъв проект за живота си, формиран още в детството, а това е желание, което винаги трябва да имаме предвид" - казва психологът Адолфо Мария Комари, експерт по поведенчески модели. В тази първа фаза трябва да се опитате да разберете какво ви мотивира най-много. И трезво да прецените до каква степен можете да реализирате поставените цели.

Февруари – определете мисията

Целта вече е набелязана. Сега трябва да започнете да работите за осъществяването й. Като начало изучавайте задачите, отговорностите и проблемите, които има човек, заемащ длъжността, към която се стремите.

Март – обогатете познанията си!

Концентрирайте се върху собствените си знания и умения - развийте максимално потенциала си, за да постигнете набелязаните цели. Ако е необходимо, запишете се на курс. Най-подходящи са конкретните специализирани курсове: по финанси и счетоводство, по маркетинг, по публична администрация и т.н. - зависи каква е вашата цел и на какво ниво са познанията и уменията ви.

Април – излезте на светло!

С началото на пролетния сезон стават по-чести светските събирания, купоните на открито, спортните турнири, семинарите и конференциите в известни туристически центрове. Използвайте всички тези случаи, за да създадете повече връзки.

Май – бъдете много внимателни и прецизни!

С напредване на времето може да ви се стори, че задачата, която сте си поставили, е с "повишена трудност", свързана с проблеми, оказали се доста по-сериозни от очакванията ви. Не бива да се обезкуражавате - просто оптимизирайте организацията си. Или прецизирайте по-реалистично целите си.

Юни/Юли – покажете какво можете!

Започва периодът на отпуските - сега е времето, когато вие можете да блеснете. Всички, дори най-високопоставените служители, започват да отсъстват от работа. Може да ви се отвори случай да помогнете в разрешаването на някоя задача. А това е най-подходящия момент да се представите в благоприятна светлина - да докажете, че сте способни бързо и ефикасно да разрешавате възникналите проблеми.

Август – презаредете батериите през отпуската

Почивайте си интелигентно и пълноценно - така през септември ще можете с нови свежи сили да се втурнете отново напред.

Ако искате да си починете истински, скъсайте всякакви връзки с офиса, забравете за лаптопа и мобилния телефон. Спортувайте активно, по възможност колективни спортове.

Септември – погрижете се за външния си вид

Въпреки че дрехите не са условие за повишение, има голяма доза истина в народната мъдрост, че по дрехите посрещат, а по ума изпращат. Затова не пренебрегвайте външния си вид. Още повече, че много длъжности изискват добър имидж.

Октомври – изгладете отношенията с колегите си

Свикнете да живеете в добри отношения с колегите си. Отнасяйте се към тях с положителна нагласа, за да ги предразположите да ви приемат такива, каквито сте. Но и вие не забравяйте да ги приемате такива, каквито са, не се опитвайте да ги "преправяте" на такива, каквито ви се иска да бъдат - подобни опити винаги са обречени на неуспех.

Ноември – не се отпускайте!

Мислите, че вече сте направили всичко, за да постигнете целта си, но явно не е било достатъчно? Не се отчайвайте! Внимателно следете всичко, случващо се около вас. Долавяйте и най-незначителните на пръв поглед сигнали.

Декември – действайте!

Ако смятате, че ситуацията вече е узряла, оберете плодовете от едногодишния си труд. Не чакайте другите да ви забележат и да ви предложат повишение. Веднага щом се освободи място, незабавно поискайте разговор с шефа си. Покажете, че се интересувате от възможността за развитие във фирмата. rozali.com

 


Сходни връзки

НАПРАВЕТЕ КАРИЕРА ЗА 12 МЕСЕЦА! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди