изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:17 EEST
20 000 лева бяха събрани на благотворителен търг в Каварна    
НовиниКаварна. 20 000 лева бяха събрани днес в Каварна на благотворителен търг в подкрепа на инициативата ,,Българската Коледа”. Около 20 каварненски бизнесмени се включиха в наддаването за експонатите.

Сумата от 2 000 лева достигна плакат на Брайън Адамс с негов автограф, предоставен от кмета на общината Цонко Цонев. Това съобщиха от община Каварна. Наддаването за плаката започна от 500 лева. Картичка на Майкъл Шенкер, подписана лично от рок музиканта бе продадена за 1 000 лева при начална цена от 300 лева. В търга бяха разиграни още картички, рисунки, ескизи, изделия от керамика и други произведения на деца от школите по „Приложно изкуство”, „Моден дизайн”, „Изобразително изкуство”, „Керамика и малка пластика”.
Събраните средства ще бъдат разделени на две части по предложение на градоначалника Цонко Цонев. 10 000 лева ще бъдат предоставени на кампанията „Българската Коледа”, провеждащата се под патронажа на президента Георги Първанов за лечение на болни български деца.
Останалите 10 000 лева ще бъдат преведени по сметката за изграждане на паметник на Константин Каварналиев в Македония по идея и реализация на Божидар Димитров. Константин Каварналиев е загинал по време на Междусъюзническата война в битката при Дойран през 1913 година. Полковник Каварналиев е произведен посмъртно в генерал – майор.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

20 000 лева бяха събрани на благотворителен търг в Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.44 секунди