изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:10 EEST
“КантонРеп”, САЩ: Ще започнат ли някога да разсъждават нормално хората в Либия?    
По светаТриполи. В един процес, който илюстрира културното различие между Близкия Изток и Запада, либийски съд осъди на смърт шестима чуждестранни здравни работници по обвинение в умишленото заразяване на 426 либийски деца с вируса на СПИН, в рамките на изследване, целящо откриването на лекарство срещу болестта, коментира американското електронно издание “КантонРеп”.


Присъдата е издадена въпреки научните доказателства, че децата са били заразени много преди идването на здравните работници – пет български медицински сестри и палестински лекар. Според европейски и български учени, които са се запознали със случая, истинската причина за заразяването със СПИН е “нехигиенични практики” в либийската болница. Но това няма никакво значение за хора, потънали в ирационалността, нямащи доверие в нищо извън тяхната собствена култура.
Убийството по издадена присъда не е морален акт. Ако Либия иска да се присъедини към цивилизования свят, се нуждае да докаже, че фактите и справедливостта са над всичко – а не безпросветността.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

“КантонРеп”, САЩ: Ще започнат ли някога да разсъждават нормално хората в Либия? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 4.03 секунди