изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:06 EEST
Разследват комисията по хазарта заради Суди Озкан    
Новини
Софийската градска прокуратура е започнала проверка по наличието на данни за извършено престъпление от виновни длъжностни лица в Държавната комисия по хазарта.


Това съобщи БТА, като се позова на прокуратурата. Проверката е започнала преди около десетина дни. След нейното приключването й е образувано досъдебно производство срещу длъжностни лица от комисията, които са нарушили служебните задължения във връзка с издаването на разрешително за упражняване на хазартна дейност. По делото към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица, съобщиха още от прокуратурата. Комисията, която е издала лиценза се състои от петима души. По-рано днес в БНР съобщи, че сред проверяваните лица е и началникът на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи Румен Петков - Александър Петров. Според съобщенията Петров е дал съгласие да бъде издаден лиценз за хазартна дейност на чуждестранен бизнесмен, като е пренебрегнал мнението на спецслужбите, че такъв лиценз не следва да се издава. БГНЕС съобщи, че въпросният бизнесмен е собственикът на х-л Принцес Суди Озкан, на когото комисията по хазарта е издала неправомерно лиценз за хазартна дейност. Според прокуратурата Суди Озкан не може да докаже произхода на парите и има отрицателни референции от проверки, които са направени в България и в чужбина. Въпреки че кандидатът не е отговарял на основни изисквания, от комисията му издават лиценз за хазарт. От МВР заявиха, че ведомството ще съдейства на прокуратурата с всички данни, които има по този случай.
 


Сходни връзки

Разследват комисията по хазарта заради Суди Озкан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди