изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-05-31 @ 19:13 EEST
Заповядаха 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ да спрат от 1-ви    
Новини
  От сряда, 27 декември, са изменени лицензиите за експлоатация на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй". Това стана със заповед на председателя на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) по искане на атомната централа.


Заповедта влиза в сила от 1 януари 2007 г., съобщи БТА, като се позова на пресцентъра на АЯР. Изменението ограничава дейностите по лицензиите до експлоатация на блоковете в режим, при който ядреното гориво е извадено от активната зона на реакторите и се съхранява в приреакторните басейни. През срока на действие на изменените лицензии АЕЦ "Козлодуй" не може да използва съоръженията на 3-ти и 4-ти блок за производство на електрическа и/или топлинна енергия. Независимо че реакторите не се използват за производство на електроенергия, наличието на ядрено гориво в техните съоръжения налага съблюдаване на всички изисквания за безопасна експлоатация. Затова лицензиите съдържат условия, които определят изисквания към персонала, ядрената безопасност, радиационната и физическата защита, аварийната готовност и други специфични условия, уточняват от АЯР. Както и в изменението на лицензиите за 1-ви и 2-ри блок, така и при 3-ти и 4-ти блок, АЕЦ "Козлодуй" следва да изпълни и всички подготвителни дейности за извеждане на блоковете от експлоатация, включително и необходимата за това документация. Изменената лицензия за експлоатация на двата блока включва и нови задължения на атомната централа, свързани с прилагането на европейското законодателство в областта на гаранциите на "Евратом", посочват от АЯР.
 


Сходни връзки

Заповядаха 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ да спрат от 1-ви | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди