изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:21 EEST
Италия частично се отвори за българи    
Европейски съюз
На извънредно заседание снощи италианското правителство реши да прибегне до т.нар.преходен режим, предвиден от Споразумението за присъединяване в ЕС, преди пълното либерализиране на движението на работниците от България и Румъния.


Аналогично на предвиденото от останалите страни от ЕС, преходният режим предвижда незабавно отваряне на секторите на висококвалифицирания труд, на земеделието, на туризма и хотелиерството, на строителството и металургията, на сферата на домашните помощници и на гледачите на болни, деца и възрастни хора. Предвижда се и незабавно отваряне на сектора, свързан със сезонна работа в Италия. Правителството реши още влизането на автономни (зависещи от себе си) работници да бъде свободно, както и движението по всякакви други причини, несвързани с работа. Това се казва в комюнике на лявоцентристкото правителство на Романо Проди, разпространено след заседание на кабинета, предадоха агенциите, цитирани от БГНЕС. В Италия през 2005 г. имаше повече от 3 млн. законни имигранти при население от около 60 млн. души. Най-голямата чужда общност е руманската - повечето 300 000 души. Припомняме, че вчера Словения и Финландия потвърдиха позициите си да не ограничават достъпа на българи и румънци до трудовите си пазари.
 


Сходни връзки

Италия частично се отвори за българи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди