изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:56 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие  на територията обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са регистрирани 5 престъпления и произшествия.

  1. На 27 декември 2006 година, след проведени активни оперативно - издирвателни мероприятия организирани от служители на Второ РПУ - Добрич, на територията на община Добричка е установен и задържан 36 годишен мъж, обявен за общодържавно издирване. Лицето се издирвало от служителите на реда във връзка с досъдебно производство.
  Предадено е на съответния дознател.

  2. На 27 декември 2006 година, в РПУ - Шабла е получено съобщение за това, че неизвестно лице през нощта на 26/27 декември 2006 година в гр. Шабла, чрез взлом е влязло в гаражна помещение и е извършило кражба на електрически кабел с дължина около 50 метра и други битови вещи изработени от цветни метали.
  По случая работят служители на РПУ - Шабла, провеждат оперативно - издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние.
    
             През изминалото  денонощие  на територията обслужвана от ОД "Полиция" гр. Добрич са регистрирани 5 пътно-транспортни произшествия, съответно в гр. Добрич са регистрирани 4 пътно - транспортни произшествия с нанесени материални щети по автомобилите и  1 пътно транспортни произшествия с четири пострадали лица е регистрирано на територията на община Добричка.

  На 27 декември 2006 година, около 12.30 часа, по пътя с. Одринци - с. Ведрина, общ. Добричка, възниква пътно - транспортно произшествие между лек автомобил "Форд", управляван от 23 годишен неправоспособен водач и автомобил "Мицубиши - Паджеро", управляван от 59 годишен водач от гр. Варна. В резултат на възникналота пътно - транспортно произшествие са пострадали водачът на лекия автомобил и пътуващите в него три жени от гр. Добрич, на възраст 19, 20 и 40 години. Четирите пострадали лица с контузии в областта на главите са настанени за лечение в МБАЛ - Добрич. С изключение на 20 годишната жена, останали  пострадали при пътното произшествие са без опастност за живота.
  Обстоятелствата довели до възникването на ПТП се изясняват в условията на досъдебно производство.

   За времето от 00.20 часа до 03.00 часа на 28 декември 2006 година в гр. Добрич, от служители на Първо РПУ - Добрич са установени трима водачи на леки автомобили от гр. Добрич, на 19, 27 и 41 година, които са управлявали по улиците на града след употраба на алкохол над 1.2 промила на хиляда.
  Техническите средства с които са изпробвани водачите са отчели съответни 1.22, 1.44 и 3.32 промила на хиляда. Четиридесет и една годишният
водач е задържан за срок от 24 часа в РПУ.
  Деянието на водачите е престъпление по чл. 343 "Б", ал.1 от НК.   Във връзка с горните произшествия сектор "Пътна полиция - КАТ" при ОД "Полиция" - Добрич, за пореден път се обръща към водачите на моторни превозни средства от област Добрич стриктно да спазват правилата за движение по пътищата и в никакъв случай да не сядат зад воланите на своите автомобили след употреба на алкохол. Не са малко случаите, когато подобно безотговорно поведение завършва с тежки пътно - транспортни произшествия с трагични последици, както за водачите употребили алкохол така и за други участници в движението.
  
  Поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич   са  участвали в гасенето на 3  пожара и 1 аварийно спасителна дейност.

  На 27 декември 2006 година, около 11.20 часа, в РС "ПБЗН" - гр. Тервел е получен сигнал за пожар в стопанска постройка в с. Нова Камена, общ. Тервел. Пожарът е погасен от дежурен екип на РС "ПБЗН" - гр. Тервел. В резултат на пожара са унищожени около 5 кв. метра от покривната конструкцията на сградата. Спасена е намиращата се в близост друга постройка.
  Причината за възникването на пожара е късо ел. съединение в инсталацията на сградата.

БЮЛЕТИН НА РДВР ОТ 27.12.2006

През изминалите четири празнични и почивни дни  на територията обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са  регистрирани 10 престъпления и произшествия.

  1. На 24 декември 2006 година в с. Одринци, общ. Добричка, неизвестни лица са влезли в паркиран в селото лек автомобил и са извършили кражба на авторадиокасетофон.
  След предприетите оперативно - издирвателни мероприятия от служители на Второ РПУ - Добрич са установени и задържани две лица от гр. Добрич, на 22 и 23 години, заподозрени в извършването на престъпното деяние.
  Вещта обект на посегателство е открита от служителите на полицията, иззета и върната на собственика.
    Работата по изясняването на случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

  2. На 25 декември 2006 година, в РПУ - Тервел е получено съобщение от с. Зърнево, общ. Тервел, за това, че неизвестни лица са влезли в складово помещение на фирма за отглеждане на пилета и са извършили кражба на около 400 килограма смески.   
  След получаване на сигнала служители на РПУ - Тервел са предприел незабавни оперативно - издирвателни мероприятия в резултат които са установени четири лица от с. Зърнево, на възраст между 29 и 49 години.
  Лицата са заподозрени в това, че в късните часове на 24 декември 2006 година, използвайки моторно превозно средство са извършили кражбата на горепосочените смески. Смеските обект на престъпното посегателство са открити от полицията, иззети и върнати на собственика.
  Активната работа на полицията по изясняването на случая продължава.
  Образувано е досъдебно производство.

  3. На 26 декември 2006 година, около 12.15 часа, в гр. Добрич след оказана съдействие от страна на граждани, от полицейски автопатрул е задържана и отведена в Първо РПУ - Добрич  49 годишна жена от с. Царевец, общ. Добричка. Жената е заподозряна в това, че непосредствено преди задържането е проникнала в жилище в района на ЖК "Балик" и направила опит да извърши от него кражба на вещи.
  Работата на полицията по изясняването на случая продължава. Материалите се подготвят за бързо полицейско производство.
 
             През изминалите 4  денонощия  на територията обслужвана от ОД "Полиция" гр. Добрич са регистрирани 18 пътно-транспортни произшествия, съответно в гр. Добрич са регистрирани 15 пътно - транспортни произшествия с нанесени материални щети по автомобилите, 2 пътно транспортни произшествия с материални щети са станали на територията на Добричка община и едно пътно - транспортно произшествие с загинал гражданин е регистрирано на територията на  община Балчик.
  
  
  Поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич   са  участвали в гасенето на 7  пожара и 1 аварийно спасителна дейност.

  На 24 декември 2006 година, 00.56 часа, в РЗ "ПБЗН" - Добрич е получен сигнал за пожар в частен дом в с. Карапелит, община Добричка. Пожарът е погасен от служители на Втора РС "ПБЗН" - Добрич. В резултат на пожара са унищожени около 40 кв. метра от ПК и обзавеждане
  Пожарът е предизвикан от комина на сградата.

  На 26 декември 2006 година, около 15.20 часа, в РС "ПБЗН" - гр. Балчик е получен сигнал за пожар в лек автомобил "ВАЗ" в района на ЖК "Балик", гр. Балчик. Пожарът е погасен от дежурен екип на РС "ПБЗН" - гр. Балчик. В резултат на пожара са нанесени значителни материални щети МПС.
  Причината за възникването на пожара е късо ел. съединение в автомобила.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди