изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:01 EEST
ПЛАМЕНА АНДРЕЕВА ПОЛУЧИ НАЦИОНАЛНА ДИПЛОМА    
ОбразованиеОбщото между шаха, математиката и програмирането е, че всичко се случва в ума

Добричлийката Пламена Андреева получи национална диплома от Министерството на образованието и науката. Отличието й бе връчено от началника на Регионалния инспекторат по образование Рина Иванова.
Пламена Андреева е завършила Природо-математическата гимназия "Иван Вазов" в Добрич в специалността "Математика и информатика", а в момента учи "Компютърни науки" в Софийския университет. За 2006 г. единствено тя от цяла Добричка област получава национална диплома. Предложенията са били три, каза началникът на РИО Рина Иванова.
Талантливата добричлийка е удостоена с почетното отличие за отличен успех и постижения в областта на шаха - първо място на Балкански турнир по шахмат в Ситон, Гърция, два сребърни медала от Държавно първенство по класически шахмат през 2005 г., утвърдена е за майстор на спорта за жени през 2006 г. Едно от най-големите постижения на Пламена Андреева е победата й над Веселин Топалов през 2004 г., когато той играе срещу 20 деца до 16-годишна възраст. Изявената добричлийка сподели, че общото между шаха, математиката и програмирането е, че всичко се случва в ума.
 


Сходни връзки

ПЛАМЕНА АНДРЕЕВА ПОЛУЧИ НАЦИОНАЛНА ДИПЛОМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди