изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:57 EET
УЧИЛИЩАТА В ТЕРВЕЛСКО ОТБЕЛЯЗВАТ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НИ КЪМ ЕС    
ОбразованиеРазнообразни мероприятия, свързани с присъединяването на България към Европейския съюз, ще се проведат от 8 до 20 януари в учебните и детски заведения в община Тервел, съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева.

 Първият ден след ваканцията - 8 януари, във всички училища ще започне със раздаване на рекламни сувенири. На ЕС ще бъде посветен и часът на класа.
Доклади за Евросъюза ще изнесат ученици от 11 и 12 клас пред останалите възпитаници на СОУ "Йордан Йовков" в Тервел. Там ще бъде представена и мултимедийна информация на тема „Пътешествие в Европа", ще бъде подредена изложба от рисунки „Ние в ЕС". "Децата в дружното семейство в ЕС" пък е темата на изложба, която ще бъде подредена в ОУ „Паисий Хилиндарски" в с. Безмер. В училището ще бъде разучен и химнът на Евросъюза. Виртуално пътешествие в Европа пък ще се проведе в ОУ "Александър Стамболийски" в с. Божан. По време на отделните спирки децата ще научат какво е ЕС, как се обединяват държавите, кои са символите на ЕС и на последната спирка - за последното разширение, когато се присъединяват България и Румъния. Една от проявите в ОУ „Св. св. Кирил и Методий" в с. Жегларци е общоучилищна викторина за всички ученици.
С европейския химн ще влязат на 8 януари в училище възпитаниците на ОУ „Христо Ботев" в с. Зърнево. На вратата на всяка класна стая ще бъдат окачени материали за страните-членки на ЕС с цел учениците да добият по-голяма представа за тях. Ще се проведе и открит урок по география при учениците от 7 клас. Изложба от рисунки "Европейският съюз през моите очи и мечти" е едно от мероприятията в ОУ „Д-р Петър Берон" в с. Коларци. Там ще бъде оформен кът с информация и националните знамена на държавите-основателки на ЕС.
На отбори ще се разделят учениците от ОУ „Отец Паисий" в с. Нова Камена. Всеки отбор ще представлява отделна държава и ще изработи знамето й в часа по трудово обучение, ще научи изречения за поздрав на езика й. Изработените знамена ще бъдат издигнати на импровизирания пилон във фоайето на училището. В училището в Нова Камена ще се проведат още лекоатлетическо състезание „Европейско първенство" и викторина „Какво знаем за страните-членки на ЕС". Презентация на тема "Европа и аз" ще подготви и представи пред децата екип от преподаватели в ОУ „Васил Друмев" в с. Орляк. В хранилището на кабинета по математика ще бъде подредена изложба с изгледи, предмети и информация за всяка от страните-членки на ЕС. Всеки ученик ще премине символично през „вратата" на ЕС.
На присъединяването ще бъде посветен първият брой на училищен вестник „Под едно небе" в училището в Орляк.  През пролетта пък в двора ще бъдат засадени 27 дръвчета, като всяко дръвче ще бъде именувано на страната-членка на ЕС. Седмица на отворените врати пък ще има в ОУ „Васил Левски" в с. Поп Груево. През периода са предвидени посещения на часове от родители, както и седмица без отсъствия и слаби оценки. НДТ

 


Сходни връзки

УЧИЛИЩАТА В ТЕРВЕЛСКО ОТБЕЛЯЗВАТ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НИ КЪМ ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди