изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:33 EEST
19-годишният Траян Попов извади кръста от морето в Каварна    
НовиниКаварна. 19-годишният Траян Попов извади кръста от морето в Каварна, съобщиха от пресцентъра на общината. Тази година смелчаците, които се престрашиха да скочат в студените морски води под нос Чиракман, бяха само двама. Температурата на водата бе 7 градуса, а на въздуха 6. Заедно с Траян в морето се хвърли и 27-годишният каварненец Иван Кирчев.

 
Здраве, живот и успехи пожела за себе си и за всички българи Траян Попов. Младежът скача за кръста за трети път, но за първи път достига пръв до него. Траян е от Каварна, но е ученик в 13-ти клас във Варненската морска гимназия, специалност “Корабни машини и механизми”. Първенецът получи 300 лева и рекламни материали на общината като награда от кмета на Каварна Цонко Цонев. За втория в надпреварата наградата бе 100 лева, осигурена от градоначалника. На излизане от водата Иван Кирчев сподели, че е скочил за кръста, провокиран от любимата си Милена. Кирчев призна, че догодина пак ще се хвърли с надеждата, че този път ще е пръв.

36-годишният пожарникар от Балчик Марин Байчев за четвърта поредна година извади богоявленския кръст от морската вода. Мъжът имаше само един конкурент в ритуала. Преди това в местната църква беше отслужена литургия. От храма “Свети Георги” тръгна литийно шествие към Морската гара, където кръстът беше хвърлен във водата.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

19-годишният Траян Попов извади кръста от морето в Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди