изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:53 EEST
Шотландец иска да привлече голям брой високо квалифицирани българи на работа    
Европейски съюз

След приемането на България в ЕС, шотландският предприемач Чарлз Кормак се надява да привлече голям брой високо квалифицирани българи да работят в технологични компании в Шотландия. Това пише в днешния си брой глазгоуския вестник "Сънди хералд".



Освен това, Кормак вижда още по-големи възможности и да помогне на британски фирми да поръчват компютърен софтуеър да бъде изработван на по-ниски цени в България. Той добавя, че като се има предвид застаряването на населението на Шотландия, привличането на нови хора би имало положителен ефект.

В обширната си статия, посветена на имиграцията, "Сънди хералд" посочва, че в момента в Шотландия пребивават малък брой румънци. Вестникът цитира проф. Николай Желев, почетен български консул в Шотландия, според когото, в страната работят около 2100 българи, главно в района на град Дънди. Повечето от тях пребивават от март до октомври и работят в земеделието и хранителната промишленост.

http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Шотландец иска да привлече голям брой високо квалифицирани българи на работа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди