изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:30 EEST
"ГАЛАКТИКА - МЛАДА ФРАНКОФОНСКА ПОЕЗИЯ - 2007 Г."    
КултураМеждународният Фестивал за поезия в Квебек /Канада/ обяви поредното издание на детския поетичен конкурс "Галактика - Млада франкофонска поезия - 2007 г.", съобщава сайтът на Министерството на културата. Надпреварата ще се проведе на два етапа - национално и международно ниво.

Националният конкурс в България се организира от Министерството на културата, Дома за детска книга, Асоциацията на преподавателите по френски език в България и Френския културен институт в София. Темата на конкурса за тази година е "Вълшебник ви предлага един-единствен път възможността да промените съществено важен аспект от живота или света. Гледайки собствения си живот или този на човечеството, какво ще му поискате да промени?". Участниците са разделени на две групи - 6-8 г. и 9-13 г. Те следва да съчинят стихотворение на френски език с обем до една страница, като е желателно то да бъде придружено с илюстрация.
Българско жури от поети, младежи и специалисти франкофони ще извърши селекция на стихотворенията на национално ниво и ще изпрати в средата на февруари класираните творби за крайния етап - международния конкурс в Канада. Стихотворенията трябва да бъдат изпратени до 10 февруари на адрес : Дом за детска книга, бул. Васил Левски № 60, 1000 София, (тел. : 981-54-94), (за конкурса "Галактика - Млада франкофонска поезия' 2007г.").
 


Сходни връзки

"ГАЛАКТИКА - МЛАДА ФРАНКОФОНСКА ПОЕЗИЯ - 2007 Г." | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди