изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:16 EET
БИЗОНИ ЩЕ ХАПВАТ КОЛЕДНИ ЕЛХИЧКИ    
ОбществоИнтересна инициатива за оползотворяване на коледните елхички, които добричлии  изхвърлят след празниците, предприе общината, съвместно с Центъра за защита на природата и животните. Подобна практика има в зоопарка в Берлин.

Ето защо се призовават добричлии да не изхвърлят дръвчетата в контейнерите за смет, а да ги поставят до тях, за да може специален автомобил да ги събере и да занесе в зоопарка. "Направена е организация със сметопочистващата фирма в града, която пое ангажимента да извозва дръвчетата до зоопарка" - каза зам.-кметът Галина Митева. Тези, които желаят, могат лично да предадат своите ненужни вече елхички в Центъра за защита на природата и животните.
В добричкия зоопарк има семейство бизони, които със сигурност ще се зарадват на елховите клонки, каза за НДТ неговата шефка Севдалина Венкова. По принцип в менюто на Лума и Луба влизат люцерна, сено, овес и др., а сега то ще бъде разнообразено от иглолистните дръвчета. Евентуално това "ястие" може да бъде предложено и на ламите. С. Венкова каза още, че при посещението си в швейцарски зоопаркове за пръв път е видяла, че там всеки ден на бизоните се дават елхови клонки.
 


Сходни връзки

БИЗОНИ ЩЕ ХАПВАТ КОЛЕДНИ ЕЛХИЧКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди