изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:00 EEST
"АСИСТЕНТ НА ПОВИКВАНЕ" - В ПОДКРЕПА НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ И ВЪЗРАСТНИ    
ОбществоВчера официално приключи работата по проекта "Асистент на повикване" на сдружение "Хобисклуб". Гост на събитието бе зам.-областният управител д-р Евгения Георгиева.

В края на проекта е отчетено, че обслужените хора по проекта са 174 души, а повикванията - 550. Услугите предоставяни от асистентите, са придружаване в административно-правни и социални институции, лечебни и диагностични заведения, битови услуги и др. В дейностите са били включени също оказване на психологична помощ на нуждаещите се хора с увреждания и възрастни хора, организиране на групови и индивидуални консултации и т.н.
От "Хобисклуб" отчитат, че реализирането на този проект е поставило началото на развитието на алтернативни социални услуги в Добрич. Повишено е качеството на социалните услуги чрез индивидуализиране на грижите. Осигурена е възможност за интеграция и трудова изява на хора с по-ниска степен на увреждане. Не на последно място е привлечено вниманието на обществеността към проблемите на хората с увреждания.
 


Сходни връзки

"АСИСТЕНТ НА ПОВИКВАНЕ" - В ПОДКРЕПА НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ И ВЪЗРАСТНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди