изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:22 EET
ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ ЧАКА СИНДИКАТИТЕ ЗА ДИФЕРЕНЦИРАНЕТО НА УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ    
ОбразованиеПриключваме с фалшифициране на дипломите, обеща в Каварна просветният министър

 "От 1 юни диференциацията на учителските заплати ще влезе в сила. За целта са заделени 3,1 млн. лева. До момента обаче синдикатите не бързат да се ангажират нито с критериите, по които трябва да стане това, нито с каква стъпка да е. Ние сме готови, но чакаме тях." Това заяви вчера в Каварна министърът на образованието Даниел Вълчев. Той обеща широка обществена дискусия по въпроса за диференциацията на учителските заплати. В края на учебната 2007 година дипломите на всички ученици ще бъдат сканирани и въведени в електронен регистър с възможност за фейс контрол. "Да се надяваме, че с това ще приключи практиката на издаване на фалшиви дипломи", каза още Даниел Вълчев. До юни месец от МОН ще представят на правителството и пред парламента новия Закон за народната просвета.
Заедно с кмета на Каварна Цонко Цонев и ученици от каварненското училище "Ст.Караджа" министърът на образованието участва в състезание по спортна стрелба в стрелковия клуб на училището.
Кметът се оказа по-добър стрелец от просветния министър. Двамата бяха капитани на отбори от единайсетокласници от училището. Вълчев и Цонев получиха право на пробни изстрели с пневматична пушка - 4,5-и калибър, след което отпочна същинското състезание. Оказа се, че министърът на образованието за пръв път хваща пушка. "Хората със слаби нерви да напуснат помещението", предупреди Даниел Вълчев. Докато кметът спокойно си изстрелваше пробните патрони, треньорката по стрелба Атанаска Колемова се зае с обучението на министъра, показвайки му правилната стойка и начина на стрелба. "Дали не искате да се дръпнете, за да не направим някоя беля", помоли фоторепортерите Даниел Вълчев преди да започне да стреля.
Двамата капитани бумнаха патроните си в мишените, след което ги предоставиха на специалното жури. В крайна сметка се оказа, че Цонко Цонев има 21 точки от пет изстрела, като едното попадение е десетка. "Я да я видя тая десетка на кмета, дето я направихте с химикалка", пошегува се Вълчев. След петте си изстрела той се отчете със скромния резултат от 15 точки. НДТ

 


Сходни връзки

ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ ЧАКА СИНДИКАТИТЕ ЗА ДИФЕРЕНЦИРАНЕТО НА УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди