изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:11 EET
Крайнодесни евродепутати създадоха своя политическа група в Европейския парламент    
Европейски съюзБрюксел. Европейските партии, противопоставящи се на имиграцията, обявиха днес създаването на крайно-дясна политическа група, което ще увеличи влиянието на политици като Жан-Мари Лео Пен и внучката на италианския диктатор Бенито Мусолини, Алесандра, предаде АФП.


Новата група в Европейския парламент, която ще се казва “Идентичност, Традиция, Суверенитет”, обединява националисти и евроскептици, членове на ЕП, но включва и депутати, обвинени в антисемитизъм или в изразяване на съмнения в съществуването на Холокоста.
Обявявайки новината на пресконференция в Брюксел, председателят на групата Брюно Голниш, член на френския Национален фронт, отхвърли твърденията, че блокът ще представлява “банда хулигани”.
“Не знам къде са тези хулигани. Аз не виждам такива,” каза той пред журналистите в Брюксел и избори 20 депутати, които ще се присъединят към групата. Сред тях има бизнесмени, медици, професори, журналисти и един артист.
Сформирайки крайнодясната политическа група – първата в ЕП за повече от десет години – законодателите ще си осигурят достъп до европейските фондове и ще имат свой представител в председателството на Европейския парламент.
Голниш каза още, че се надява да финализира сформирането на групата през следващата седмица. Създаването й стана възможно с присъединяването на България и Румъния на 1 януари 2007 г., които имат съответно 18 и 35 евродепутати. Сред тях са и петимата представители на партията “Велика Румъния”, чийто лидер Корнелиу Вадим Тудор е обвиняван в ксенофобия, антисемитизъм и клевета.
Най-малко 20 евродепутати от 5 страни са необходими за създаването на отделна политическа група. Според Голниш 17 депутати са се записали вече официално, като други двама са потвърдили с факс, че ще се присъединят, а още един е изпратил електронно писмо, в което заявява намеренията си да стане член на формацията.
Седем френски депутати ще участват в групата, включително лидерът на френския Национален фронт и кандидат-президент Жан-Мари Льо Пен и дъщеря му Марине, както и Андреас Мьолзер, изгонен от австрийската крайнодясна Партия на свободата за прекалено екстремистките му възгледи.
Двама италианци също ще се присъединят, включително Алесандра Мусолини, внучка на италианския диктатор Бенито Мусолини.
Лидерът на белгийската партия “Влаамс Беланг” Франк Ванхеке и други двама членове на фламандската му националистическа политическа формация също участват в новата група, заедно с британския депутат Ашли Моут и един български законодател.
Голниш, който очаква присъда по делото срещу него за негови забележките във връзка с лагерите на смъртта в нацистка Германия, отказа да съобщи имената на евродепутатите, които още не са се присъединили официално.
“Много наши членове са под натиск, за да не се сформира нашата група, защото опонентите ни са вбесени от идеята, че можем да съществуваме,” каза той.

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

Крайнодесни евродепутати създадоха своя политическа група в Европейския парламент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди