изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:06 EEST
ТУРИЗМЪТ И ИНФРАСТРУКТУРАТА СА СРЕД АКЦЕНТИТЕ В ПРОГРАМАТА ЗА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ    
НовиниОперативната програма "Регионално развитие 2007-2013 г." бе представена вчера на разширено заседание на Областния съвет за развитие. В срещата участваха кметове от Добричка област, председатели на Общински съвети, представители на общинските администрации и др. Заседанието бе открито от зам.-областния управител Михаил Стоев.

От презентацията на Оперативната програма стана ясно, че в нея са поставени няколко цели - подобряване качеството на средата за живот и работа, повишаване на регионалната конкурентноспособност и устойчиво развитие и т.н. Приоритетите са свързани с устойчиво интегрирано градско развитие, развитие на туризма /разнообразяване на туристическия продукт/, достъп и на по-малки общини /до 25 000 жители/ до инвестиционните ресурси. В програмата са включени дейности по подобряване на социалната инфраструктура, жилищна политика /саниране на едропанелни жилищни сгради и обновяване на части от многофамилни жилищни сгради/, системи за устойчив градски транспорт /например, обновяване на автобусния парк/, развитие на туристическите атракции и т.н.
Предстои разработването на насоки към оперативната програма, в които ще бъде обяснено как точно ще става кандидатстването. Оценяването на проектите ще става от експерти - специалисти в съответната област.
В срещата участва и проф. Ангел Мирчев, който представи проекта "Подкрепа за подготовка на добри стратегически документи, насърчаване на партньорството и сътрудничеството и укрепване на капацитета за разработване на проекти" по Програма ФАР относно усвояване на Структурните фондове на ЕС.
 


Сходни връзки

ТУРИЗМЪТ И ИНФРАСТРУКТУРАТА СА СРЕД АКЦЕНТИТЕ В ПРОГРАМАТА ЗА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди