изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:13 EET
СТАРТИРА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА "В ПОДКРЕПА НА МАЙЧИНСТВОТО"    
ОбществоНационалната програма "В подкрепа на майчинството" стартира през 2007 г. Нейната основна цел е да се създадат условия за насърчаване професионалното развитие на майките чрез осигуряване на отглеждането на техните деца от безработни лица,  в рамките на периода, за който се разрешава отпуск съгласно чл.164, ал.1 от Кодекса на труда.

Това съобщиха от дирекция "Бюро по труда" в Добрич. По този начин ще се извърши плавен преход и връщане на работа на жените след ползване на отпуск поради бременност, раждане или осиновяване. Ще се разкрият на нови работни места за отглеждане на малки деца, ще се създаде на заетост за безработни лица, ангажирани в отглеждането на малки деца до 2-годишна възраст.
Обект на Програмата са безработни лица, регистрирани в дирекциите "Бюро по труда", и  Майки/осиновителки с право на отпуск за отглеждане на малко дете и с право на обезщетение, както и самоосигуряващите се, осигурени за риска "майчинство". Работодатели по Програмата са дирекциите "Социално подпомагане". Майките, които желаят да се включат в програмата, подават писмени заявления в дирекциите "Социално подпомагане". Прилага се и удостоверение за обстоятелството, че майката е с право на обезщетение, което се издава от териториалните поделения на НОИ. Майката има право сама да избере безработното лице, което е задължено да представи в ДБТ удостоверение, че не страда от психически заболявания.
Реализацията на програмата се финансира със средства от бюджета на държавното обществено осигуряване и бюджета за активна политика на МТСП съгласно Националния план за действие по заетостта за 2007 година.
Заинтересованите лица могат да получат консултации всеки ден  в дирекция "Бюро по труд" - Добрич при трудовия си посредник в стаи от 601 до 605 и в офисите на филиалите "Балчик", "Крушари" и "Добричка"
 


Сходни връзки

СТАРТИРА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА "В ПОДКРЕПА НА МАЙЧИНСТВОТО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди