изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:24 EET
Комисар Иван Драшков е новият директор на Национална служба “Сигурност”    
НовиниСофия. Правителството предложи на президента Георги Първанов да издаде указ за освобождаване от длъжност на главен комисар Иван Чобанов, директор на Национална служба “Сигурност”

към МВР поради преминаване на друга работа и за назначаване на негово място на сегашния зам.-директор на службата комисар Иван Драшков, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
Никола ЛАЛОВ
Агенция "Фокус" припомня:

Иван Иванов Драшков е роден през 1956 г. Завършва право в СУ "Св. Климент Охридски".
В системата на МВР работи от 1985 г. Последователно заема длъжностите "инспектор" и "старши инспектор" в НСС. През 1991 г. напуска започва частен бизнес. През 1992 г. е върнат в НСС-МВР, последователно заема длъжностите "старши инспектор", "главен инспектор" и "главен експерт". От 1997 до 1999 г. е началник сектор и началник направление в НСС. През 1999 г. Иван Драшков е назначен за зам.-директор на НСС. През 2001 г., след като ген. Атанас Атанасов подава оставката си, е обявено, че Иван Драшков ще изпълнява временно длъжността директор на НСС. След като през февруари 2002 г. за директор на службата е назначен главен комисар Иван Чобанов, Драшков се завръща на поста зам.-директор. През 2005 г. президентът Георги Първанов с Указ № 425 от 27.12.2005 г. удостоява полковник Иван Иванов Драшков със звание "генерал-майор" (след влизането в сила на новия Закон за МВР от май 2006 г. званието генерал е заместено с комисар).
 


Сходни връзки

Комисар Иван Драшков е новият директор на Национална служба “Сигурност” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди