изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:09 EEST
ОБРАЗИТЕ НА КОИ БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТИ ДА ЛЕПИМ ПО КАЗАНИТЕ ЗА ИЗВАРЯВАНЕ НА РАКИЯ    
Общество Пак се вдигна голяма пушилка, която като прекади, ще си остане същото, защото за депутатската недалновидност още няма измислен акциз. Народните ни избраници измишльотват акцизи, но са имунитетно безакцизни.

        В централните медии наскоро се появиха призиви за протести, чрез залепване на народнопредставителни образи върху казаните за ракиеизваряване. Общо 73-ма са депутатите, които приеха закона за ракиения акциз. От тях 40 са “въздържали се”, но едва ли защото са въздържатели, а защото така им е по-лесно. Те хем са гласували, хем искат да са сред “невинните”. Ако бъде направено обаче едно допитване до народа, сигурно ще се окаже, че българинът е за отпадане на депутатското  “въздържал се”, защото всеки народен представител е длъжен да бъде категорично или “за”, или “против”. Всяко въздържано средно положение е равнозначно на шикалкавене с народните съдбини.  Защото представете си какъв авторитет има мъж, който се въздържа пред съпругата си.

    Но в крайна сметка да си кажа конкретното мнение. Вместо по казаните да се лепят снимките на депутатите, приели акцизния закон, защо пък да не лепим образите на онези, които са гласували против него. Така ще изразим благодарността си за мисленето им в името на народните традиции и вековни обичаи.

                                                     Дяко Дяков - ДЕЧКОДЯК

 


Сходни връзки

ОБРАЗИТЕ НА КОИ БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТИ ДА ЛЕПИМ ПО КАЗАНИТЕ ЗА ИЗВАРЯВАНЕ НА РАКИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди