изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:51 EEST
Топлофикация - София отново стана повод за скандал в Столичния общински съвет    
Новини

За пореден път Топлофикация София стана повод за скандал в Столичния общински съвет. На заседанието си днес Градският парламент на два пъти отхвърли предложения от комисия кандидат за за изпълнителен директор на дружеството Стоян Тодоров. Той беше избран след конкурс. 23-ма кандидати се явиха за поста на арестувания и обвинен в пране на пари Валентин Димитров.



И този път борбата за политическо надмощите взе връх. БСП и НДСВ отхвърлиха номинацията на Стоян Тодоров, като гласуваха въздържал се. Останалите общински съветници нарекоха ситуацията срамна, скандална и смешна. От СДС обвиниха участниците в комисията в некоректност.

Вчера по един начин говореха постигнахме едно споразумение за обединяване около една кандидатура, самите те бяха активни фактори в обединяването около тази кандидатура и днеска в зала гласуват въздаржали се – това е наистина един забележителен прогрес и еволюция на техното мнение.

Решението на общинарите ядоса кмета.
”С това си решение ние отписваме Топлофикация - София. Ние я оставяме на г-н Овчаров, с което му я честитя, честитя я и на вас тея, които се въздаржаха”, каза Борисов.

От БСП заявиха, че не желаят да поемат политическа отговорност за Стоян Тодоров.

След провала на повторния вот за Стоян Тодоров от БСП предложиха да бъдат гласувани и другите номинирани .

”Трябва да съм пълен идиот, за да предложа друго име, след като съм се подписал за номинацията на този човек”, каза Владимир Кисьов.

За да се търси изход от ситуацията председателят на Градския парламент насрочи за утре извънредно заседание. Ако и на него не бъде излъчен кандидат за изпълнителен директор, свиканото общо събрание на Топлофикация ще се окаже безсмислено.
http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Топлофикация - София отново стана повод за скандал в Столичния общински съвет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди