изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:40 EEST
СЕМЕЙСТВАТА НА 103 УЧЕНИЦИ БЕЗ ДЕТСКИ ЗАРАДИ ОТСЪСТВИЯ    
ОбразованиеЗаради допуснати повече от пет неизвинени отсъствия през месец декември семействата на 103 ученици в Добрич ще бъдат лишени от месечните помощи за деца. Това съобщиха за НДТ от дирекция "Социално подпомагане"-Добрич.

Добавките се спират за съответния месец, а, ако след това не са допуснати отново повече от пет неизвинени отсъствия, се възстановяват. Училищата подават информация в дирекция "Социално подпомагане" до пето число на месеца.
Министерството на труда и социалната политика съобщи, че, като цяло, намалява броят на санкционираните семейства заради неизвинени отсъствия на децата им. Общо 7359 семейства в страната ще бъдат лишени от месечните помощи за деца. Броят на децата в тях, които са направили повече от 5 неизвинени отсъствия през декември м.г., е 7872 ученици. Най-много санкционирани семейства има в областите Пловдив и Варна (785), а най-малко в областите Кюстендил, Перник, Габрово и Ямбол. От МТСП припомнят, че през декември 2006 г. броят на санкционираните семейства в страната, които получават месечни помощи за деца, бе 12 301.
 


Сходни връзки

СЕМЕЙСТВАТА НА 103 УЧЕНИЦИ БЕЗ ДЕТСКИ ЗАРАДИ ОТСЪСТВИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди