изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:23 EET
“Нова Македония”: България ще строи трета АЕЦ    
По светаСофия. Българското правителство планира да започне строителството на трета АЕЦ на Черно море, за да компенсира затворените блокове на централата в Козлодуй. Това пише днес македонският вестник “Нова Македония” като се позовава на публикация в българските медии.

Новите производствени мощности ще бъдат разположени до българско-турската граница. Изданието припомня, че страната тепърва ще строи и АЕЦ “Белене”, която ще започне работа през 2010-2011 г. По този начин България би задържала позициите си на ключов енергиен износител за балканските страни като подпомага усилията на Европейския съюз за създаване на устойчива енергийна политика. Проектът за нова централа на Черно море вече е получил одобрението на енергийните експерти и на Българската атомна регулаторна агенция. Лидерите в управляващата коалиция също ще трябва да дадат “зелена светлина” за проекта, който трябва да бъде одобрен и от Международната агенция за атомна енергия. Третата централа в България ще реши проблеми с нарастващите нужди от ток по българското Черноморие, предизвикани от динамичния растеж на туристическата индустрия, пише още вестникът.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

“Нова Македония”: България ще строи трета АЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди