изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:48 EET
ДЕСЕТ ГОДИНИ ПОМОЩ ЗА ДОБРИЧКИЯ ЗООПАРК    
НовиниВсичко тръгва от малкото кенгуру Кета, чиято съдба трогва швейцарците. Материалната помощ впоследствие прераства в проект за изграждането на Център за защита на природата и животните

Навършват се десет години от началото на акцията за подпомагане на зоопарка в Добрич. Днес в него има над 120 броя животни от повече от 30 вида.
Всичко тръгва от снимката на малкото кенгуру Кета, направена от кореспондента на Ройтерс в България. В текста към нея е посочено, че животните в зоопарка в Добрич гладуват и мръзнат и появата на малкото кенгуру не е щастливо събитие, защото то има малък шанс да оцелее. Историята трогва швейцарците и Барбара Геринг /добре позната вече на добричлии/ организира акция за събиране на средства за подпомагане на зоопарка. За първите стъпки на това успешно сътрудничество припомни Елена Бъчварова - координатор на проекта "Прозоо Добрич" от българска страна. Постепенно материалната помощ прераства в разработването на съвременен проект за създаването на Център за защита на природата и животните, който бе открит преди три години. Той се обитава от основните животински видове, отговарящи на концепцията за подобен парк. Партньор е общината, а в нашия град също е създадено сдружение "Прозоо Добрич" по подобие на швейцарската организация.
В своето последно писмо да Елена Бъчварова Барбара Геринг пише, че предстои десетата годишнина да бъде отбелязана съвместно през пролетта или в началото на лятото. Тя посочва още, че се надява Общинския съвет в Добрич да приеме в бюджета си за 2007 г. достатъчно финансови средства за довършване на езерото в зоопарка.
В момента се очаква да пристигне поредното помощ от Швейцария, каза шефката на зоопарка Севдалина Венкова. Тя ще включва четири соларни апарата, които служат за изграждането на временни пасища за животните. Ще дойде и амуниция за понитата, тъй като съществува идея от това лято като атракция в зоопарка да се предлага именно езда на понита.
 


Сходни връзки

ДЕСЕТ ГОДИНИ ПОМОЩ ЗА ДОБРИЧКИЯ ЗООПАРК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди