изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:43 EEST
СЪЗДАВАТ МЛАДЕЖКИ ИНФОРМАЦИОННО-КОНСУЛТАНТСКИ ЦЕНТЪР    
ОбществоМладежкият дом "Захари Стоянов" в Добрич е спечелил проект на стойност около 30 000 лева пред Държавната агенция за младежта и спорта, съобщи за НДТ директорката Камелия Койчева.

Кандидатстването е реализирано чрез Обществената коалиция за здраве. Ръководител на проекта е К. Койчева, а основен партньор - младежкият дом. Става дума за изграждането на Младежки информационно-консултантски център в Добрич, каквито ще се правят пилотно в общо десет града в страната. Идеята е тези центрове да осигуряват безплатни услуги на младите хора. Това ще включва, например, безплатен достъп до Интернет и предоставянето на информация по различни теми - образование, професионално ориентиране, намиране на работа, кандидатстване по проекти, културни и спортни прояви и т.н. Дейностите по реализирането на проекта ще стартират официално на 1 март, каза Камелия Койчева. Предвидено е използването на десетте компютъра, с които разполага Младежкият информационен център, функциониращ към МД "Захари Стоянов". В камерната зала пък ще се провеждат индивидуални консултации на младите хора с различни специалисти - психолог, юрист, лекар и т.н. Предвидено е също организирането на обучителни семинари, като два от тях ще бъдат за цялата област. Засега идеята е дейностите да бъдат реализирани до края на годината, но, ако практиката се окаже успешна, финансирането на центъра от ДАМС ще продължи.
Преди няколко години, също по национална програма, бяха създадени Младежки информационно-консултантски служби, припомни К. Койчева.
 


Сходни връзки

СЪЗДАВАТ МЛАДЕЖКИ ИНФОРМАЦИОННО-КОНСУЛТАНТСКИ ЦЕНТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди