изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:58 EEST
СЛИВАТ ДВЕ ПАРАЛЕЛКИ С ПЪРВОЛАЦИ В УЧИЛИЩЕ В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
ОбразованиеДве паралелки с първокласници в СОУ "Н.Вапцаров" в Генерал Тошево ще бъдат слети, тъй като в средата на първия срок в едната от тях броят на децата е намалял чувствително. Това каза за НДТ началникът на Регионалния инспекторат по образование Рина Иванова.

Причината е в това, че част от първолаците са преместени да учат на други места. Така в едната паралелка останали едва шест деца, докато в другата броят им е 26. Единият от вариантите е бил да останат две паралелки, като учениците се разпределят и допълнят другата, тоест да бъдат по 16. От една страна обаче не е изключено през втория учебен срок децата да намалеят още, а според Наредбата не се допуска паралелка с под 15 ученици. Затова е решено, че по-добрият вариант за първокласниците е двете паралелки да се слеят в една от 32 деца. Такова е било и желанието на родителите. Подобна численост се допуска при липса на друга възможност, коментира още Р. Иванова.
 


Сходни връзки

СЛИВАТ ДВЕ ПАРАЛЕЛКИ С ПЪРВОЛАЦИ В УЧИЛИЩЕ В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди