изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:14 EET
Канадци ”отрязоха” пипало на бандитска мрежа с БГ участиe    
По светаКанадската полиция разкри измама с кредитни карти за няколко милиона долара, в основата на която стои българска криминална група. Това съобщават канадската преса днес, предаде "Фокус".

В луксозен дом във Ванкувър са открити ключове за сейфовете на пощенската служба “Канада пост”. Според полицията българска криминална група е използвала ключовете, за да краде кредитни карти, шофьорски книжки и информация от канадската агенция за приходите. Следователите са открили 1400 фалшиви кредитни карти на стойност между 7 и 10 милиона долара. Имало и стоки, за които полицията ползвала 3-тонен камион, за да ги извози. Вероятно престъпниците са имали специални пунктове, в които са ги пласирали. Очаква се да бъдат повдигнати няколко обвинения срещу четирима души за измама, притежание на данни от кредитни карти и притежание на ключове на пощите. Засега няма арестувани. Детективът от ванкувърската полиция Грант Кембъл съобщи, че главният заподозрян по случая е бил задържан преди година и е обвинен в притежание на фалшиви кредитни карти. Той е бил осъден, след което е бил пуснат на свобода с условна присъда от 12 месеца. Другите заподозрени все още не се арестувани. Следствието смята, че българската група е част от по-голяма криминална организация от Азия. “Тя е като октопод, и ние отрязахме едно от неговите пипала”, заяви Грант Кембъл. Той също съобщи, че по-рано групата се е занимавала с продажбата на марихуана, но по късно се е отказала, защото този вид дейност бил труден за нея.
 


Сходни връзки

Канадци ”отрязоха” пипало на бандитска мрежа с БГ участиe | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди