изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:59 EEST
ВЕЧЕ СА ЗАЕТИ ВСИЧКИ ПЛОЩИ НА БОРСАТА ЗА СЕМЕНА И ПОСАДЪЧЕН МАТЕРИАЛ    
ЗемеделиеЗа нарастващия интерес към изложението "Борса за семена и посадъчен материал" от страна на български и чуждестранни фирми говори фактът, че до момента са заети всички изложбени площи.

Това съобщи организаторът на агропроявата "Добрички панаир". От там допълват, че се търсят възможности за удовлетворяване на продължаващите да постъпват заявки за участие. Както НДТ писа, на 6 февруари "Добрички панаир" за 13-и път ще открие календара на селскостопанските прояви в България с международното специализирано изложение. На борсата ще бъдат представени най-новите технологии в растениевъдството, семена за пролетни, есенни и зеленчукови култури и цветя, посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове и торо-почвени смески, едро- и малогабаритна техника, специализирана периодика и литература.
Участие вече са потвърдили търговските представителства на почти всички водещи международни компании, предлагащи семена за царевица, слънчоглед, пшеница, бобови и зеленчукови култури. Сред тях са  "Пионер семена България" ЕООД-София, "Лимагрейн България" ЕООД-София, "Енза Заден България" ООД-Пловдив, "Суммит Агро България" ЕООД-София, "КВС Семена България" ООД- София, "Семена Добрич" АД-Добрич, Институтът по полски и зеленчукови култури-Нови сад /Сърбия/, Мей Сийд Груп-Турция, Добруджански земеделски институт-Ген.Тошево. За първи път ще участва фирма "К+Н Ефтимиадис" ЕООД от Гърция. Традиционни участници са и "Агроном І холдинг ЕООД"-Добрич, "Бонеро" ООД-София, "Витал Грийн Ко" ЕТ-Добрич, "Ивесто къмпани" ООД-Пазарджик, "Тимак Агро България" ООД  и др. От няколко години на изложението активно участват и фирми, предлагащи селскостопанска техника -  "Ванто Трейд Ауто" АД-София, "Римекс Агрохолдинг" АД-София, "Статев" ЕТ-Добрич, "Нико-Агротехника" ООД-Добрич, "Раломекс" АД-Завет и други.
За официалното откриване са поканени министърът на земеделието и горите Нихат Кабил, зам.-министърът Светла Бъчварова, областният управител Динчер Хаджиев, кметът на Добрич Детелина Николова, представители на държавен фонд "Земеделие" и ИАСАС, както и представители на браншови съюзи и организации. За пореден път по време на изложението Фондация Рачински ще връчи наградите за "Най-добър селекционер" и "Най-добро сортоподържане" за 2007.
Форумът се организира със съдействието на Министерството на земеделието и горите, Националната асоциация на производителите на семена и посадъчен материал и Съюза на агрономите в България. НДТ

 


Сходни връзки

ВЕЧЕ СА ЗАЕТИ ВСИЧКИ ПЛОЩИ НА БОРСАТА ЗА СЕМЕНА И ПОСАДЪЧЕН МАТЕРИАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди