изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:13 EEST
ЕП зарече Кадафи да пусне медиците незабавно    
Европейски съюзЕвропейският парламент прие с 567 “за“, един “против“ и седем “въздържали се“ резолюция в подкрепа на българските медицински сестри и палестинския лекар в Либия.

Депутатите подчертават, че от януари 2007 г. процесът в Бенгази директно засяга петима граждани на Европейския съюз, предаде Bulgarian post. Европейският парламент осъди смъртните присъди на петте български медицински сестри и палестинския лекар, постановени за втори път на 19 декември. Депутатите от 27-е държави-членове призоваха Муамар Кадафи да направи необходимото за незабавното им освобождаване, а при липса на положителен изход от делото, Европейската комисия и Европейският съвет да обмислят преразглеждане на общата политика на ЕС към Либия във всички сфери, в които Съюзът счита това за целесъобразно. Европейските депутати изразяват сериозна загриженост за основанието, на което срещу обвиняемите е било повдигнато съдебно преследване и за отношението към тях по време на задържането под стража, както и за голямото забавяне на процеса. Членовете на ЕП изразиха пълна солидарност с жертвите на заразяването с ХИВ/СПИН в Бенгази. Те призоваха ЕК, Съвета на министрите и държавите-членки да продължат помощта за прилагането на Плана за действие срещу ХИВ и да подкрепят Международния фонд – Бенгази. Депутатите подчертаха решителността си да следят отблизо случая и приканиха ЕК и Съвета да държат ЕП информиран за всяко ново развитие. Те изразиха категоричната си позиция против смъртното наказание по принцип.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

ЕП зарече Кадафи да пусне медиците незабавно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди