изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:07 EEST
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО ХАРЕСВАМ ПРОФЕСИЯТА СИ    
ЗдравеГинка Петкова - старша акушерка на АГ-отделение към Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, пред НДТ

- Г-жо Петкова, откога работите като акушерка?
- Като акушерка работя от 27 години, а втора година съм старша. Изключително ми е трудно, защото три отделения - родилно, гинекологично и патологична бременност, бяха обединени в едно и имаме много работа, много голям колектив, най-големият в болницата. Тук работят 57 души.
- Какви чувства Ви вълнуват в навечерието на Деня на родилната помощ?
- По принцип много харесвам празника и винаги съм го очаквала с вълнение. Защото това е денят, в който виждаш признанието в очите на хората и вълнението, когато дойдат да ни поздравяват. Всички се жени се вълнуват, защото всички са минали през нашето отделение. Като изключим лошите моменти накрая остават само добрите спомени и се помнят  винаги. Аз също съм раждала и знам как, въпреки че съм акушерка, съм се вълнувала и колко съм благодарна на колежките си.  Децата ми вече са големи, но те знаят коя е тяхната акушерка и я поздравяват за празника.
- Защо избрахте тази професия и бихте ли я заменили за друга?
- Изключително много си я харесвам. Искам да споделя, че майка ми казва, че моята акушерка ме е орисала да стана такава. Родила съм се голямо бебе и така съм се държала за кантара, толкова ме е било страх, че не можели да ме отлепят. И тя казала: "Това бебе непременно ще стане акушерка". С голямо желание съм си избрала професията и за нищо не бих я заменила.
- Кои са най-хубавите моменти в работата Ви? Вие съпреживявате радостта на всяка майка, превръща ли се в рутина това за Вас?
- Рутина не може да стане. Някои от дейностите, които ги извършваме - да, правим ги без да се замисляме. Но винаги когато изплаче бебето всички сме доволни, защото това е резултатът на нашия труд. Или когато изпишем пациентката жива и здрава, всички сме доволни. И ми е приятно когато на улицата се срещам с тях, всички ми казват "Здравей!".
- Какво ще пожелаете на колежките си в навечерието на празника?
- На колежките си пожелавам да са живи и здрави. И дано започнем да получаваме заслуженото за нашия труд, защото професията не е лека. Колективът ни има вече висока средна възраст и млади акушерки не се задържат, защото работата е много отговорна. За това най-добре е да сме живи и здрави и да можем да работим.

 


Сходни връзки

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО ХАРЕСВАМ ПРОФЕСИЯТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди