изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:04 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностСтара Загора. Престъпна група, извършвала кражби на гориво, е задържана след упорита оперативна работа и специализирана полицейска операция на служители на дирекцията.

Стара Загора. Престъпна група, извършвала кражби на гориво, е задържана след упорита оперативна работа и специализирана полицейска операция на служители на дирекцията. На 11 януари в група "Престъпления по пътищата" при ОДП – Стара Загора е бил получен сигнал за опит за кражба на дизелово гориво на главен път ІІ-66. Веднага били предприети оперативни действия, прецизно била планирана и полицейската спецакция. Така на място били заловени Ю.А. /43 г./, Р.М. /28 г./ и  С.М. /24 г./ от Чирпан. В хода на операцията било установено, че тримата действали в съучастие със съгражданина си А.Л. /28 г./ от началото на лятото на миналата година. Групата “атакувала” товарни автомобили, спрели за почивка по протежение на главен път ІІ-66 от с.Мирово, общ. Братя Даскалови до ресторант “Каците” в източния край на Стара Загора. Докато хората почивали, квартетът успявал да източи горивото от возилата. При операцията са изети туби и газов пистолет. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Пловдив.  Хероин с тегло 0,1585 грама е бил намерен и иззет вчера от 26-годишния пловдивчанин Е.К. Автопатрул на Шесто РПУ спрял за проверка мъжа около 11 часа на кръстовището на бул.”Цариградско шосе” и бул.”Освобождение” в областния град и открил наркотика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в Районна прокуратура Пловдив.
39-годишен пловдивчанин е бил настанен вчера в болница с прободна рана в корема. Сигналът за инцидента бил получен в полицията около 3 часа тази сутрин. По първоначални данни мъжът бил ранен от неизвестен след скандал в кафе – аперитив “Моак” на бул.”Н. Вапцаров” в града. Пловдивските полицаи са предприели оперативно-издирвателни действия за установяването и задържането на извършителя.

Кърджали. Двама ученици и 24-годишен младеж попаднаха в болници в Кърджали и Пловдив след два скандала и сбивания вчера след обяд. Най-сериозно е пострадало 17-годишно момче от кърджалийско училище, което е със счупена челюст и е в здравно заведение в Пловдив. То  било ударено от свой съученик в коридора на училището.  Мотивите за разпрата са в процес на изясняване. Друг 17-годишен младеж е настанен е в кърджалийската хирургия със съмнение за комоцио, а 24-годишният му опонент е в очно отделение с шевове на главата след удар по всяка вероятност с метален бокс. Боят между двамата бил предшестван от скарване между приятелките на момчетата през деня в училище. Едната от тях потърсила помощ от по-възрастния си приятел, който дошъл пред школото и там започнала свадата. В 17,45 часа от Центъра за спешна помощ е подаден сигнал за ранените. Продължава изясняването на случаите с оглед на текстовете от Наказателния кодекс за нанесени телесни повреди и на Указа за борба с дребното хулиганство.

София.  Грабител, обявен за издирване, е установен и задържан след съвместна акция на столичните полицаи и колегите им от Перник. Ю.Я. /45 г./ се подвизавал в столицата без адресна регистрация. Установено е, че издирваният е извършил взломна кражба в жилище в Перник, откъдето той успял да задигне телевизор, касетофон, шлайфер, полир-мошина и др. Оказало се, че в края на ноември  той разбил вратата и на друг апартамент, откъдето също си тръгнал с телевизор. Вещите са открити в жилище в кв. “Надежда”. В хода на разследването станало ясно, че Ю.Я. е вече осъждан за подобни престъпления. Той е задържан за 72 часа. Продължава работата по документиране на престъпната му дейност.
Столичните полицаи издириха и задържаха водач на БМВ, който на 17 януари около 23.30  ч. на бул. “Цариградско шосе” блъснал 23-годишен пешеходец и избягал от местопроизшествието. Младият мъж бил настанен в болница с опасност за живота. Оперативните действия бързо довели служителите на реда до дирите на извършителя Е.А. /22 г./.  Започнала е процедура по повдигане на обвинение за престъпление по чл. 343 от НК.

Издирване:  Служителите на реда издирват синьо-зелен металик  “Опел астра”. Колата и водачът й се издирват във връзка с тежко пътно-транспортно произшествие, станало снощи около 20.50 ч. в района на бензиностанция «Ром петрол» край с. Ветрен . Прегазен и починал на място е 47-годишен мъж от с. Светлина, общ. Средец. По данни на ОДП -  Бургас опелът е производство 1991 – 1993 г, побити са предната част около радиатора, дясната страна на автомобила и ходовата част. Гражданите, които имат допълнителна информация за колата и  самоличността на шофьора, могат да сигнализират при гарантирана анонимност   на тел. 166 или в най-близкото поделение на МВР.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди