изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:51 EEST
ПИЛЕ С ЧЕСЪН ПО КИТАЙСКИ    
КулинарниПРОДУКТИ: 500 гр. пилешки гьрди; 1 белтьк; 2 с.л. нишесте; 3 с.л. оризово вино; 3 стръка зелен лук; 1 стрък чесън; 1 резен джинджифил; 4 с.л. олио; 2 ч.л. захар; 2 ч.л. оцет; 2 с.л. соев сос; 1/2 чаша вода .

ПРИГОТВЯНЕ: Месото се нарязва на еднакви по големина кубчета със страна от 1см. В купа се размесват продуктите за мариноване . Оставя се месото да отлежи 30 мин. в приготвената марината. Загрява се тиган Уок, сипват се 3 с.л. олио и се оставя да запуши. Поставя се месото и на силен огън се пържи при непрекъснато бъркане около 3-4 мин. Изважда се от тигана и се поставя в гевгир да се отцеди от мазнината. В купа се смесват съставките за заливката. Зеления лук зе нарязва по диагонал, чесъна се реже на дребни парчета, а джинджифила на много дребно. Загрява се 1 с.л. олио и за 30 сек. се запържват нарязаните зеленчуци пилешкото се връща обратно в Уока и се бърка още 3-4 мин.Тогава, се сипва заливката, огъня се намалява и се оставя за 1-2 мин. докато се сгъсти.

 


Сходни връзки

ПИЛЕ С ЧЕСЪН ПО КИТАЙСКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди