изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:04 EEST
ОУ "ХРИСТО БОТЕВ" СИ ПАРТНИРА С НЯКОЛКО ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ    
Образование

В петък възпитаници на добричкото училище представиха композицията "На човек, който знае къде отива, светът прави път"
С няколко европейски държави си партнира по различни проекти основно училище "Христо Ботев" в Добрич.



Заедно с италианско учебно заведение, например, се работи по проектът "Послание в бутилка". В него участват ученици от 2 до 5 клас, каза Донка Кюприбашиева от ОУ "Христо Ботев". Ангажирани са преподавателите Татяна Николаева, Калинка Данаилова, Димитричка Петрова, Марияна Панайотова, Иванка Полименова и Дима Костова, а координатор е Надя Андонова. По линия на програма "Коменски" на ЕС пък добричкото училище ще работи по проекта "През очите на децата", в който партньори са учебни заведения от Англия, Франция, Италия и Полша. Дейностите ще стартират в началото на март. Предвидено е децата да заснемат с видеокамера разходка из училище и да качат материала в Интернет пространството. Така европейските ученици ще научат повече за училищния живот на своите връстници в други държави. Училище "Христо Ботев" участва и в международно състезание на тема "Безопасен Интернет-ден 2007", в което се партнира с Полща. Участват ученици от 6 клас. Учебно заведение от Малта пък е партньор по друг проект, който също се реализира в Интернет пространството и е свързан с усъвършенстване на писмения английски език на учениците чрез кореспонденция по електронната поща. Основни участници са петокласниците. "По този начин искаме да разчупим традиционната схема на преподаване, а учителите да станат партньори на учениците" - коментира Д. Кюприбашиева.
Във връзка с проявите по повод присъединяването на България към Европейския съюз в петък в зала "Добрич" възпитаници на ОУ "Христо Ботев" представиха композицията "На човек, който знае къде отива, светът прави път". Участваха още деца от зоналната танцова организация "Алексия", музикална школа "Доминанта", МТС "Палитра" и клуба по спортни танци "Елеганс".
 


Сходни връзки

ОУ "ХРИСТО БОТЕВ" СИ ПАРТНИРА С НЯКОЛКО ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди